Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Uusien tar­tun­to­jen määrä ja sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­vat Ou­lus­sa, yksi tar­tun­nan saa­neis­ta Ra­ja­ky­län San­nin­ko­din asuk­kais­ta me­neh­tyi viime viikon lopulla

Tartuntoja havaittiin viime viikon aikana 327 kappaletta, kun vastaava luku edellisellä viikolla oli 312.

Oulun koronatilanne jatkaa heikkenemistään.
Oulun koronatilanne jatkaa heikkenemistään.
Kuva: Jussi Leinonen

Oulun koronatilanne jatkaa heikkenemistään, kertoo Oulun kaupunki tiedotteessaan. Oulu on epidemian leviämisvaiheessa ja useampi leviämisalueen kriteeri täyttyy.

Tartuntojen määrä kasvoi hieman edelliseen viikkoon verrattuna. Myös sairaalahoidon tarpeessa on havaittavissa lievää kasvua erikoissairaanhoidon osalta.

Kaupungin mukaan rokotekattavuus nousee viikko viikolta. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan tilannetta seuraavan kerran tiistaina 16. marraskuuta.

Viikon 45 aikana koronapiikin sai yhteensä 2 513 henkilöä. Määrä on liki 600 annosta enemmän kuin edellisellä viikolla. Rokotetuista 708 sai ykkösrokotteen, 1 353 kakkosannoksen ja 452 kolmannen rokotteen.

85 prosentin rokotustavoitteessa ovat ensimmäisen rokotteen osalta kaikki yli 40-vuotiaat ikäryhmät. Kakkosrokotteen osalta tavoitteeseen päästään kaikissa yli 45-vuotiaissa ikäryhmissä. Kaikista oululaisista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 75,2 prosenttia. Toisen annoksen on saanut 69,4 prosenttia oululaisista.

Uusien tartuntojen määrä kasvoi edellisestä viikosta viidellä prosentilla. Tartuntoja havaittiin 327 kappaletta, kun vastaava luku edellisellä viikolla oli 312. Viime viikolla karanteeniin asetettiin 480 henkilöä, edellisellä viikolla puolestaan 493. Joukkoaltistumisia havaittiin yksi päiväkoti Saksanpähkinässä.

Näytteenottomäärät kasvoivat 12 prosenttia edellisestä viikosta. Positiivisten näytteiden osuus kääntyi laskuun, mutta positiivisuusprosentti (11,3) oli kuitenkin edelleen korkea.

Rajakylän hoivan Sanninkodissa yksi koronatartunnan saaneista asukkaista menehtyi viime viikon lopulla.

Ilmaantuvuusluku Oulussa on tällä hetkellä 301 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Luku on kasvussa.

Oulun kaupunginsairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kolme koronapotilasta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on puolestaan 11 koronan takia hoitoa tarvitsevaa potilasta. Potilasmäärät ovat nousussa.

Koronarokotteita annetaan tällä viikolla Limingantullin rokotuspisteellä osoitteessa Nuottasaarentie 5, jonne voi varata ajan tai saapua ilman ajanvarausta. Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna maanantaista tiistaihin kello 8.30–15.30, keskiviikosta torstaihin kello 10.30–17.30 ja perjantaisin kello 8.30–15.30. Tällä viikolla linja on avoinna poikkeuksellisesti myös lauantaina kello 9–16.

Lisäksi rokotteita annetaan Ideaparkin pop up -rokotuspiteellä.

70 vuotta täyttäneet voivat hankkia kolmannen rokotteen, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Kolmanteen rokotteeseen ovat lisäksi oikeutetut palvelukotien asukkaat, lääketieteelliset riskiryhmät 1 ja 2 sekä lyhyellä annosvälillä rokotetut naiset ja 30 vuotta täyttäneet miehet. Lisäksi kolmansia rokotteita annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Kaupunki korostaa, että rokottamattomien ja yhden rokotteen saaneiden on mentävä edelleen testeihin lievissäkin oireissa.