Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Uusien an­nis­ke­lu­ra­joi­tus­ten myötä saatu lo­mau­tus­lap­pu tuli Jenna He­le­niuk­sel­le täytenä yl­lä­tyk­se­nä: "Täl­lais­ta lii­ket­tä en olisi uskonut ikinä ta­pah­tu­van"

– En olisi ikinä voinut uskoa, että tähän pisteeseen mentäisiin vielä, puuskahtaa lomautuslapun käteensä saanut baarimikko Jenna Helenius.

22-vuotias Helenius muutti elokuussa Leville tarkoituksenaan työskennellä talvisesongin loppuun asti baarityöntekijänä. Ammatiltaan hän on lähihoitaja, mutta työkokemusta baaritiskin takaa on ehtinyt kertyä jo neljän vuoden ajalta.

Kouvolalaislähtöinen Helenius on asunut koko elämänsä Etelä-Suomessa, mutta haave pohjoisessa asumisesta on itänyt mielessä jo pitkään. Päätös Lappiin muuttamisesta syntyi lopulta reilu vuosi sitten ja lokakuussa 2020 Helenius irtisanoi kolme työpaikkaa sekä asuntonsa.

Alkuperäisenä tarkoituksena oli muuttaa Leville jo edellisenä syksynä, mutta koronan muuttamien suunnitelmien takia Helenius päätyikin ensimmäiseksi talvikaudekseen ravintolatyöntekijäksi Rukalle. Muutto Leville tapahtui lopulta vuotta suunniteltua myöhemmin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.