Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Uusia tar­tun­to­ja todettu Poh­jois-Suo­mes­sa hyvin vähän – Oulussa ko­ro­na-al­tis­tuk­sia muun muassa kun­to­sa­leil­la, ra­vin­to­lois­sa ja Hur­mok­ses­sa

Suomessa on todettu 213 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittäiseen tapaansa.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tautitapauksia todettiin hyvin vähän, vain kolme. Kaikki tartunnat olivat Oulussa.

Määrää voi pitää vähäisenä kesäkuukausiin verrattuna, vaikkakin maanantaisin tartuntalukemat usein ovat hieman matalampia kuin muina päivinä. Tämä johtuu siitä, että viikonloppuisin testeihin ei välttämättä mennä yhtä aktiivisesti kuin arkena.

Lapissa tartuntoja todettiin viisi, kaikki Rovaniemellä. Muualla Pohjois-Suomessa tartuntoja ei ollut.

Oysin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on viime aikoina ollut noin kymmenen potilasta, päivästä riippuen hieman vähemmän tai hieman enemmän. Tehohoidossa on ollut muutamia henkilöitä.

Oysissa sairaalahoidossa oli sunnuntaina alle viisi potilasta. Sairaalahoitoa tarvinneista potilaista noin 90 prosenttia ei ole saanut yhtään rokoteannosta.

Uudet tartunnat puolittuivat

Oulun kaupungin mukaan viime viikon uusien tartuntojen määrä puolittui edelliseen viikkoon verrattuna. Altistuneiden ja joukkoaltistumisten määrä jäi kolmannekseen edellisen viikon luvuista.

Tartuntalähteinä viikolla 36 olivat perheen sisäiset tartunnat (42 prosenttia) sekä yksityiset tapaamiset (15 prosenttia). Muita tartuntalähteitä olivat ravintolat, ulkomaat ja työpaikat. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen osuus kasvoi 23 prosenttiin.

Joukkoaltistumisia tuli ilmi 4 kappaletta viikon 36 aikana. Joukkoaltistuksia tapahtui päiväkodeissa (Kaakonpojan päiväkoti, Kisakentän päiväkoti ja Kuivasrannan päiväkoti) sekä harrasteryhmässä.

Näytteenotto väheni yli 40 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna, näytteitä otettiin kuitenkin edelleen 2486 kappaletta.

Koronanäytteenoton kriteerit ovat muuttuneet. Kahdesti rokotettuja lieväoireisia ei enää testata, paitsi jos on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä tai koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä.

Rokottamattomien ja kertaalleen rokotettujen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa.

Rokotuskattavuus nousee Oulussa hyvin. Ykkösannoksissa eniten on kasvanut 16–19-vuotiaiden rokotuskattavuus, 72 prosentista 74:ään prosenttiin. Tavoitteessa, eli 85 prosentissa ovat ykkösrokotteen suhteen kaikki yli 40-vuotiaat. Kakkosrokotteen osalta tavoitteen ovat saavuttaneet kaikki yli 55-vuotiaat.

Altistumisia lukuisissa paikoissa

Oulun kaupunki kertoo tiedotteessaan, että koronavirukselle on voinut altistua Oulussa useissa eri paikoissa 6.–10. syyskuuta.

Tuolloin paikoissa olleiden tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testiin, jos ilmenee koronavirustartuntaan viittaavia oireita.

  • Limingantullin Liikku 6.9. klo 17–19
  • Liikuntakeskus Voitto 9.9. klo 16–18
  • Linnanmaan yliopiston kampuksen ravintola Juvenes Mara 9.9. klo 11.45–12.15
  • Raksilan pesäpallostadionin katsomo 8.9. klo 16.30 alkaen ottelussa Oulun Lippo vs Siilinjärven pesis
  • Kaukovainion nuorisotila 6.–8.9. klo 12.30–16.00
  • Limigantullin Fitness24Seven, to 9.9. klo 17.45–19.20
  • Tuiran Pizzeria Turtles, to 9.9. klo 19.30–20.15
  • Hurmos -tapahtuma pe 10.9. klo 19–23.30
  • Cafe Kuluma pe 10.9. klo 22–23
  • Mango Discobar pe 10.9. klo 23–24

Päivitetty kello 12.02: Lisätty tartuntamääristä ja hoidossa olevista kertova osuus.

Päivitetty kello 14.45: Lisätty tietoja ja uusia altistumispaikkoja.