Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Uusi vuosi käyn­nis­tyy jää­pal­los­sa poh­joi­sen ja etelän vä­li­sel­lä klas­si­kol­la, akkunsa pyhien aikana la­dan­nut OLS saa vas­taan­sa HIFK:n – Kaleva näyttää sun­nun­tain ottelun suorana

Kaleva näyttää sunnuntaina tilaajilleen OLS–HIFK -ottelun selostettuna monikameralähetyksenä. Pääset katsomaan Bandyliigan ottelua myös euron tutustumistilausta vastaan osoitteessa kaleva.fi/live.

Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä HIFK kuuluu sarjassa OLS:n päävastustajiin.
Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä HIFK kuuluu sarjassa OLS:n päävastustajiin.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Joulutauko tuli Oulun Luistinseuran kannalta sopivaan saumaan.

Kapealla ringillä operoivan joukkueen bensavalo paloi läpi edellisen kotiotteluviikonlopun. Tämän seurauksena OLS jäi kotikentällään pisteittä sekä JPS:ää että Narukerää vastaan.

Iso takaisku ennen joulua oli myös joukkueen henkisen johtajan Ilari Moisalan loukkaantuminen, joka piti paluumuuttajan sivussa viimeisimmästä ottelusta Narukerää vastaan.

Moisala olisi pelikykyinen HIFK:ta vastaan, mutta joutuu kotijoukkueen harmiksi seuraamaan ottelua siviilit päällä. Hänelle nimittäin langetettiin yhden ottelun pelikielto JPS:n lähettämän videotutkintapyynnön seurauksena. Pelikielto tuli laidan lähellä tapahtuneen taklauksen vuoksi.

Luistinseuraa on koeteltu muutenkin joulun pyhien aikana. Lähtökohdat tärkeään vuoden ensimmäiseen kamppailuun ovat haastavat.

– Flunssa-aalto ja loukkaantumiset ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Olemme joutuneet harjoittelemaan välillä ainoastaan 9-10 miehellä, OLS:n päävalmentaja Timo Tiusanen paljastaa.

Iso paha HIFK

Myöskään vieraiden lähtökohdat otteluun eivät ole parhaat mahdolliset.

Joukkueella on tositoimista kahden viikon tauko, sillä perinteinen Stadin tapaninpäivän derby Botniaa vastaan peruttiin koronatartunnan ja siitä seuranneiden altistusten vuoksi.

Perinteikäs seura kuuluu sarjassa OLS:n päävastustajiin. Stadilaiset ovat saalistaneet tähän mennessä vasta kolme pistettä, mutta tuloksen taakse katsottaessa joukkue on haastanut sekä Veiterän että Kampparit tosissaan vieraskentällä.

– HIFK puolustaa aina hyvin ja joukkue osaa pelata fyysisesti, OLS-käskijä kuvailee.

HIFK:n riveistä seuraamisen arvoisia pelaajia ovat muun muassa viime kaudella AC Oulun organisaatiossa jalkapalloa pelannut Kevin Larsson sekä peräti 17 maalia tällä kaudella iskenyt keskikenttäpelaaja Aku Ojanen.

– Ojanen on HIFK:n pelin sielu ja hän on tehnytkin lähes 90 prosenttia joukkueen maaleista. Hänet meidän täytyy lukea pelistä pois, Tiusanen muistuttaa.

Kaleva näyttää sunnuntaina 2. tammikuuta tilaajilleen OLS–HIFK -ottelun selostettuna monikameralähetyksenä. Pääset katsomaan Bandyliigan ottelua myös euron tutustumistilausta vastaan osoitteessa kaleva.fi/live.

Suora lähetys Raksilan tekojäältä käynnistyy kello 12.45 ja itse ottelu starttaa kello 13. Ottelusta tulee myöhemmin tallenne.