Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Tilaajille

Uusi me­tal­li­fes­ti­vaa­li hou­kut­te­lee mu­sa­dig­ga­rei­ta ja tuo Kuu­si­saa­reen pää­esiin­ty­jät Ruot­sis­ta – "Onhan Ruotsi yli­pää­tään joh­ta­via maita myös me­tal­li­mu­sii­kis­sa"

Ensimmäistä kertaa Oulussa järjestettävässä North Of Hellissä lavalle kapuaa noin 20 metallibändiä, muun muassa ruotsalaiset Opeth ja Cult of Luna. Tapahtumasta on järjestäjän mukaan tarkoitus tehdä vuosittainen festivaali.

Progressiivista post-metalia esittävä uumajalainen Cult of Luna on lajityyppinsä johtavia yhtyeitä.
Progressiivista post-metalia esittävä uumajalainen Cult of Luna on lajityyppinsä johtavia yhtyeitä.
Kuva: SILVIA GRAV

Enemmän tai vähemmän jalometallimaista menoa on luvassa Oulussa loppukesästä, kun Kuusisaaren esiintymislavalle kapuavat muun muassa progressiivista metallia soittava Opeth sekä progressiivista doom/post-metallia soittava Cult of Luna Ruotsista. Näiden lisäksi North Of Hell -festivaalissa esiintyy 13. ja 14. elokuuta kaikkiaan noin kaksikymmentä muuta metallibändiä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä North Of Hell ei ole edes ainoa takavuosien metallimusiikkifestivaalin perinnettä Oulussa jatkava tapahtuma tulevana kesänä.