Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Useat Oulun kes­kus­tan yri­tyk­set ovat läh­tö­kuo­pis­sa – "Ko­ro­na­vi­rus ja etätyöt ovat tie­tyl­lä tavalla vii­mei­nen niitti"

Useat yritykset ovat hyvin epävarmassa tilanteessa. Koronarokote ei välttämättä pelasta kaikkia, varsinkaan nettikaupan kasvusta kärsineitä yrityksiä.

Oulun keskustassa on tällä hetkellä lukuisia isoja ja pieniä liiketiloja tyhjillään. Tämä iso tila sijaitsee Rotuaarin lähistöllä Kirkkokadulla.
Oulun keskustassa on tällä hetkellä lukuisia isoja ja pieniä liiketiloja tyhjillään. Tämä iso tila sijaitsee Rotuaarin lähistöllä Kirkkokadulla.
Kuva: Teija Soini

Oulun keskustan liiketilojen ja yritysten tilanne ei näytä loppuvuodesta kovin kummoiselta. Useita liiketiloja on tyhjillään, eikä edes koronarokotteen tulo pelasta kaikkia toimijoita.

Oulun Toimitila Oy:n toimitusjohtaja Sami Perämäen mukaan tilanne ei näytä hyvältä, vaikka tilanne on nyt melko stabiili. Useat yritykset ovat Perämäen mukaan lähtökuopissa.

Joni Romppainen Kiinteistö-Tahkola Oulu Oy:sta kertoo, että useiden yritysten kanssa on keskusteltu viime viikkoina.

– Useat pitkään toimineet kivijalkakaupat ovat suunnitelleet täysin verkkokauppaan siirtymistä. Monessa yrityksessä voi tapahtua muutoksia lähiaikoina.

Viime viikon lopulla Arina kertoi lopettavansa ison ravintolakompleksin vanhalta paloasemalta vuokrasopimuksen loppuessa. Tietämättä tapauksen yksityiskohtia, voi ison ketjuravintolan lopettamisesta päätellä jotain tilanteen vakavuudesta.

Vuokrien alennus on vain pieni helpotus

Tänä vuonna vuokrissa on jouduttu joustamaan koronaviruksen aiheuttaman myynnin laskun takia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.