Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Uros Oy:ta haetaan kon­kurs­siin, ha­ki­joi­na mil­joo­na­vel­ko­ja pe­ri­neet pankit ja ra­hoi­tus­yh­tiö – mitä ta­pah­tuu seu­raa­vak­si?

Teknologiayhtiö Uros Oy:ta haetaan konkurssiin. Hakijoina ovat Finnvera, Oulun Osuuspankki ja Nordea.

Oikeusministeriön ylläpitämästä maksukyvyttömyysrekisteristä ilmenee, että konkurssihakemus on jätetty Oulun käräjäoikeuteen perjantaina.

Uroksen talousongelmista on uutisoitu laajasti pitkin syksyä. Nordea on perinyt yhtiöltä lähes seitsemän miljoonan euron velkoja, Oulun Osuuspankilla saatavia on puolestaan yli neljä miljoonaa euroa. Finnvera on ollut takaamassa Uroksen lainoja, ja joutunut maksamaan takauskorvauksia syksyn aikana 1,7 miljoonalla eurolla.

Yhtiön toimintaa tutkitaan myös törkeänä avustuspetoksena Oulun poliisilaitoksella. Epäily liittyy Business Finlandin antamaan tukirahoitukseen.

Lue lisää: Kon­kurs­si­ha­ke­mus ei tullut yl­lä­tyk­se­nä kohujen ry­vet­tä­män Uroksen koh­dal­la – mil­jar­diyh­tiök­si ku­vail­lun kon­ser­nin toi­min­nas­ta suuri osa on hämärän pei­tos­sa

Siirretäänkö hakemus Helsinkiin?

Konkurssihakemus jätetään yleensä sen paikkakunnan käräjäoikeuteen, missä sijaitsee yrityksen kaupparekisteriin merkitty kotipaikka.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.