Kärppien viime kauden ykköstähti Julius Junttila sai lähtöpassit Venäjällä, ehti pelata vain viisi ottelua – Kärpät voisi olla kiinnostunut

27-vuotias oululainen valittiin viime kaudella kotimaisen pääsarjan parhaaksi pelaajaksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 14.9.2018 10:20 | Päivitetty 14.9.2018 10:40
Heikki Uusitalo, Janne Onnela

Kärppien riveissä viime kaudella liigamestaruutta juhlinut hyökkääjä Julius Junttila on saanut lähtöpassit venäläisestä KHL-joukkue Sibir Novosibirskistä. Seura kertoo asiasta Twitter-tilillään. 

Kyseessä ovat todelliset pikapotkut, sillä Junttila ehti pelata Sibirissä vain viisi ottelua. Noissa otteluissa ei syntynyt ensimmäistäkään tehopistettä.

27-vuotias oululainen valittiin viime kaudella kotimaisen pääsarjan parhaaksi pelaajaksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. 

Junttila teki runkosarjassa 52 (13+39) tehopistettä 53 ottelussa. Pudotuspeleissä syntyi 18 ottelussa 14 (8+6) tehopistettä.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo, että Junttila on Kärpille kiinnostava pelaaja.

– Pelaajana ja omana kasvattina tietysti aina kiinnostava pelaaja meille, mutta en tiedä taustoja yhtään enkä sitä, onko edes mahdollista palata Suomeen, joten asialla on turha tässä vaiheessa spekuloida, Aho sanoo Kalevalle.

Niin ikään viime kaudella Kärpissä pelannut hyökkääjä Charles Bertrand ei ole myöskään saanut KHL-kaukaloissa aikaan tehopistettäkään. Hän on yhä Sibirin riveissä.

Junttilan lähtöpasseista ehti Suomessa uutisoida ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kommentti: Kärpät suurin mes­ta­ri­suo­sik­ki – muuttaako Midaksen kosketus kysymysmerkit jälleen kullaksi?

Lue myös: Peräpää luo Kärpille vahvan perustan alkavalle kaudelle – hyökkäyksessä sankarin viitta tarjolla nuorille pelaajille

Lue myös: Manner haluaa Kärppien pelaavan entistä aggressiivisemmin

Kiek­ko­ko­lum­ni: Poika, joka ei malttanut pyytää vaihtoa, vaikka suurempi hätä kolkutteli kalsareita

Lue myös: Aleksi Heponiemi tuli Ouluun tullakseen NHL-pelaajaksi, mutta 19-vuotias ei kiirehdi unelmansa kanssa – "Sen aika tulee, kun on tullakseen" (tähtijuttu tilaajille)

Lue myös: Nuori Atte Ohtamaa haaveili edes yksistä treeneistä Kärppien edustusjoukkueen kanssa – nyt hän hylkäsi Kazanin tuhdin tilin ja tuli C-kirjain rinnassaan Ouluun (tähtijuttu tilaajille)

Lue myös: NHL-sopimuksen tehnyt Rasmus Kupari johtaa Liigan mielenkiintoisinta ketjua – ”Tulosta pitää tulla” (tähtijuttu tilaajille)

Katso Kärppien runkosarjan otteluohjelma täältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Junttila on kyllä kiekkomies mutta ominaisuudet eivät riitä ns. rahakaulaloissa, jossa pitää pystyä pelaamaan myös fyysistä sekä jopa aggressiivistä kiekkoa laudoilla sekä maalin edustalla! Nämät ominaisuudet pitää olla jos lähtee ns. rahakaukaloihion vaikka maalin tekokin on yksi sellainen kovanluokan ominausuustekijä mutta jos se fyysisyys ja ns. aggressiivisuus hyvällä tavalla puuttuvat mm maalinedustalla, niin tulosta ei tule noissa rahakaukaloissa, jossa maksetaan tuloksesta, ei yrittämisestä. Esityisesti koskien KHL:llää!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä nähdään neitikiekon ja oikean kiekon ero. Täällä loistaa ja muualla ihan muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junttila ei ole onnistunut muualla kuin Oulussa. SHL:n kausi meni huonosti, mutta Kärpissä tuli onnisumisia. Nyt KHL:stä kenkää alta aikayksikön. Ei muuta kuin Junttila ja Bertrand takaisin Kärppiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvattajaseurassaan Junttila on aina onnistunut ja noussut maajoukkueeseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julle on ykköskentän miehiä Suomessa missä joukkueessa tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kohtalo piti melkein arvata miten hänelle käy KHL sarjassa. Ei siellä anneta aikaa sarjan aloituksen jälkeen enään soveltua pelityyliin ja joukkueeseen. Vaan tulosta pitää tulla välittömästi maalien muodossa ja muutenkin hallitsevana pelaajana kentällä. Ikävä asia Juliuksen puolesta kun tuli lähtö näin nopeaa joukkueesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Onko tämä vielä olemassa räpättämässä palstalla.? Erikoinen sairaus tuo kuunokuume. Hänellä on nyt päivä pelastettu ja saa hihitellä peiton alla että sainpas ärsytettyä jonkun kommentoimaan tuota ääliömäistä vanhaa fraasia. Pelaajasta vielä että Julle on isojen pelien pieni suuri ratkaisija.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä potku tosipeleissä. 10-15kg lisää lihasmassaa niin voisi onnistuakkin. Sm-liiga tason pelaaja. Eli takaisin kotimaiseen sljettuun hokisarjaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kauden ykköstähti
Venäjälle, lähti !
Viime kauden ykköstähti
onks, enää tähti?
Viime kauden ykköstähti
olit hurja, Julius!
Viime kauden ykköstähti
hyvä oli, tulitus?
Viime kauden ykköstähti
pelata, ei taho.?
Viime kauden ykköstähti
odottaako, Aho.?
Viime kauden ykköstähti
hän ei ole, Narri?
Viime kauden ykköstähti
pirauttiko, Harri?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junttila on Viuhkolan tapaan arvostettava pelaaja. Toivottavasti paita vielä nousee hallin kattoon. Kärpät ei tarvitse puolustukseen ketään, mutta hyökkäyspää on kysymysmerkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nousee pelaajilta jotka on edustanut jo vuosia ja vuosia kärppiä ja voittaneet myös MM.n. eli onnistuneet myös maajoukkueessa. No keitäköhän ne on?
Vihje: pelaavat yhä kärpissä.
Ja 2 kpl niitä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä ei valmentajat osaa koota joukkuetta vaan luulevat aina hyvien yksilöiden synnyttävän hyvän joukkueen. Jos lapa laula, niin potkuja pukkaa. Ei paljon diskudeerata, miten pelaajan ominaisuudet saataisiin esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
120
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
28
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
25
SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image