Kommentti: Kärpät suurin mes­ta­ri­suo­sik­ki – muuttaako Midaksen kosketus kysymysmerkit jälleen kullaksi?

Mikko Manner vie joukkueensa ennakkosuosikkina perjantaina alkavaan liigakauteen. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Liiga 14.9.2018 12:23
Janne Onnela

Kreikkalaisen mytologian mukaan Midas oli muinaisen Fryygian kuningas, jonka kosketus muutti kaiken kullaksi.

Suomen tunnetuin Midas löytyi ennen Turusta, nykyään Espanjan aurinkorannikolta. Kuuden mestaruuden Hannu Jortikka on lisänimensä ansainnut, mutta titteliä voidaan sovitella jo varovasti myös Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerille. Viime kaudella kaikki, mihin Manner Oulussa koski, muuttui kullaksi. 

Vai muistaako joku Kärppien merkittävästi epäonnistuneen jossain? Kauden alla kysymysmerkkejä oli läjäpäin niin joukkueessa, valmennuksessa kuin seuran toimistollakin. Käytännössä jokainen kysymysmerkki muuttui kauden aikana kullaksi. 

Tällä kaudella lähtökohdat ovat paperilla paremmat kuin vuosi sitten. Kärpillä on Liigan paras alakerta ja sarjan kenties mielenkiintoisin hyökkäysosasto. Ihailtu pelityyli ei ole kokenut muutoksia ja ihmisen hyvinvointia korostetaan joka käänteessä. Päällisin puolin mikään ei ole muuttunut. 

Viime kaudella maaperä oli Mannerille otollinen. Suurimmalla osaa pelaajia oli tuolloin takanaan heikompi kausi. Pelaajat ovat usein epäonnistumisen jälkeen varsin vastaanottavaisia. Kaikki uusi ja tuore upposi kuin kuuma veitsi voihin. Motivaatio ja nälkäkin olivat tapissa. 

Kärpistä löytyi paljon pelaajia, jotka ottivat omalla urallaan suuren loikan eteenpäin. Mainittakoon parhaina esimerkkeinä Jani Hakanpää ja Veini Vehviläinen.  Se oli joukkueen menestyksen yksi ehdoton kulmakivi. 

Nyt tilanne on toinen. Melkein jokaisella on takana loistava tai vähintään hyvä kausi. Vastaavan kokoluokan kehitysloikkia tuskin enää nähdään. Maaperä ei ole siinä mielessä aivan yhtä otollinen kuin vuosi sitten. 

Selvää on, ettei Kärpätkään taivalla joka kausi onnistumisesta toiseen. Mitä tapahtuu sitten, kun vaikeuksia kasaantuu hieman enemmän? Säilyykö positiivinen asenne, jos rouva Fortunakin kääntää selkänsä pidemmäksi aikaa? Entä sitten, kun joukkueeseen eksyy pelaaja, joka ei jostain syystä osta varauksettomasti Mannerin ajatusmaailmaa? 

Näistä pienistä uhkakuvista huolimatta Kärpät on Liigan suurin mestarisuosikki.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kaikki mene Oulussakaan aina kuten Strömsössä. Jos Manner kuitenkin johdattaa joukkonsa viime kauden kaltaiseen menestysmarssiin, voidaan todellakin puhua Midaksen kultaisesta kosketuksesta.

Liiga alkaa perjantaina. Kärpät pelaa ensimmäisen ottelunsa lauantaina KalPaa vastaan Oulun Raksilassa.

Lue myös: Peräpää luo Kärpille vahvan perustan alkavalle kaudelle – hyökkäyksessä sankarin viitta tarjolla nuorille pelaajille

Lue myös: Manner haluaa Kärppien pelaavan entistä aggressiivisemmin

Kiek­ko­ko­lum­ni: Poika, joka ei malttanut pyytää vaihtoa, vaikka suurempi hätä kolkutteli kalsareita

Lue myös: Aleksi Heponiemi tuli Ouluun tullakseen NHL-pelaajaksi, mutta 19-vuotias ei kiirehdi unelmansa kanssa – "Sen aika tulee, kun on tullakseen" (tähtijuttu tilaajille)

Lue myös: Nuori Atte Ohtamaa haaveili edes yksistä treeneistä Kärppien edustusjoukkueen kanssa – nyt hän hylkäsi Kazanin tuhdin tilin ja tuli C-kirjain rinnassaan Ouluun (tähtijuttu tilaajille)

Lue myös: NHL-sopimuksen tehnyt Rasmus Kupari johtaa Liigan mielenkiintoisinta ketjua – ”Tulosta pitää tulla” (tähtijuttu tilaajille)

Katso Kärppien runkosarjan otteluohjelma täältä.

MAINOS

Kommentoi

Jännää että näiden toimittajien mestarisuosikki on pääsääntöisesti Kärpät, mutta sitten ne, jotka ymmärtävät pelistäkin (mm. Ika Lehkonen, P. Sihvonen) veikkaavat Tapparaa. Kertoo oireellisten sen, että toimittajien veikkaukset perustuvat tulokseen, mielikuviin, omiin toiveisiin, nimilistoihin jne. Sillä mitä kentällä tosiasiassa tapahtuu ei niin väliä ole siitä yksinkertaisesta syystä, etteivät nämä siitä mitään ymmärrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaveri kerran voittanut ja nyt puhutaan jo Midaksen kosketuksesta. Voi voi näitä toimittajia, kun menevät vain tulosten ja mielikuvien mukaan. Pelistä ei ymmärretä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tolla roosterilla on saavutus jos pääsee 10 parhaan joukkoon.tappara on kyllä taas mestarisuosikki numero uno.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa porkkanapöksyt jäädä tällä kertaa finaalin ulkopuolelle. Paremmat ennakko-odotukset kai tuolla rosterilla on kuin esimerkiksi viime kauden alussa. Esimerkiksi puollustuksen osalta ei odottanut, että viime kauden kalustolla menisci finaaliin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä on hyvä orkanisaatio on se koko POHJOIS SUOMEN JOUKKUE . Ihme joukkue näillä Suomen korkeuksilla . Luulis , että etelän raharikkaat Seurat päihittää . On sitä näilläkin leveyspiireillä elämää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:54
MTV Uutiset Livessä silminnäkijän haastattelu Hietalahden ampumakohtauksen tapahtumapaikalta
19:15
Vesilinnut vieraslajipoliiseina: Mustatäplätokosta voi tulla merimetson suosikkisaalis Tilaajille
19:00
Torihotellin työmaa-aita ahdistaa aittayrittäjiä – kaivuutyöt jatkuvat vielä pari viikkoa, betonitöihin päästään elokuussa Tilaajille
18:27
Helsingin keskustassa ammuttiin kahta henkilöä - Katso video tapahtumapaikalta
18:20
Räisälän ja Kervisen välinen lauttaliikenne keskeytetty huoltotöiden ajaksi
18:14
Puunkaatotyöt katkaisivat sähkölinjan Rovaniemellä ja kipinä sytytti maastopalon – pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaroituksesta
18:00
Ensi viikonlopuksi on Ouluun luvassa hellettä – kysyimme lääkäriltä, miten Qstock-kävijä voi tunnistaa ja välttää nestehukan Tilaajille
125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
92
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
34
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
33
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image