Pääkirjoitus: Edus­kun­ta­vaa­lien voit­ta­jan paikka on vielä jaossa, ko­koo­mus on kan­gis­tu­mas­sa lop­pu­suo­ran al­kaes­sa

Nyrkkeily: Ou­lu­lai­nen Sami Elo­vaa­ra ylsi nyrk­kei­lyn MM-ot­te­luun saakka ja kävi läpi huu­me­hel­ve­tin

Rikokset: Päih­ty­neil­le on tar­jot­tu Oulussa al­ko­ho­lia ja au­to­kyy­tiä, jonka jälkeen heiltä on va­ras­tet­tu rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ukraina osoit­taa, että va­paa­eh­toi­sel­la aut­ta­mi­sel­la on yhä tärkeä teh­tä­vän­sä

Ukrainan sota on herättänyt suomalaiset auttamaan innokkaammin kuin aikoihin. Jouluna kukkaron nyörejä höllennetään myös muihin kohteisiin. Auttaminen sitoo ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Sitä tarvitaan myös hyvinvointiyhteiskunnassa.

Suomalainen 14-vuotias Henriikka nousi tämän viikon alussa meillä ja maailmalla julkisuuteen, syynä hänen kutomansa villasukat. Hän on valmistanut niitä ja muita käsitöitä myyntiin Ukrainan tukemiseksi.

Yhdet sukat hän lähetti Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille, joka kiitti niistä Instagram-tilinsä kautta. Kauniit harmaat sukat, joihin on neulottu myös Ukrainan liput värit, olivat kuvassa presidentin työpöydällä. Suomesta saapuneet sukat lämmittävät ehkä nyt presidentin jalkoja.

Kaikkia ukrainalaisia on viime helmikuun lopun jälkeen lämmittänyt se, että heidän kärsimyksiään ovat halunneet lieventää lukemattomat ihmiset eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.