Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ukraina osoit­taa, että va­paa­eh­toi­sel­la aut­ta­mi­sel­la on yhä tärkeä teh­tä­vän­sä

Ukrainan sota on herättänyt suomalaiset auttamaan innokkaammin kuin aikoihin. Jouluna kukkaron nyörejä höllennetään myös muihin kohteisiin. Auttaminen sitoo ihmisiä lähemmäksi toisiaan. Sitä tarvitaan myös hyvinvointiyhteiskunnassa.

Suomalainen 14-vuotias Henriikka nousi tämän viikon alussa meillä ja maailmalla julkisuuteen, syynä hänen kutomansa villasukat. Hän on valmistanut niitä ja muita käsitöitä myyntiin Ukrainan tukemiseksi.

Yhdet sukat hän lähetti Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille, joka kiitti niistä Instagram-tilinsä kautta. Kauniit harmaat sukat, joihin on neulottu myös Ukrainan liput värit, olivat kuvassa presidentin työpöydällä. Suomesta saapuneet sukat lämmittävät ehkä nyt presidentin jalkoja.

Kaikkia ukrainalaisia on viime helmikuun lopun jälkeen lämmittänyt se, että heidän kärsimyksiään ovat halunneet lieventää lukemattomat ihmiset eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa.

Henriikasta emme tiedä muuta kuin hänen ikänsä ja etunimensä. Suuren ja pienen vapaaehtoisen avun antajat jäävät usein tuntemattomiksi, hiljaisiksi hyväntekijöiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.