Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Ui­ma­pat­jal­la ollut uimari ajautui kauas ran­nas­ta Ka­la­joel­la – pe­las­tus­lai­tos muis­tut­taa va­ro­vai­suu­des­ta ui­ma­ran­noil­la

Jokilaaksojen pelastuslaitos hälytettiin maanantaina iltapäivällä kello 14.14 Kalajoelle, jossa tilannetietojen mukaan yksi henkilö oli päätynyt ilmapatjan kanssa kauas rannasta ja tarvitsi apua.

Henkilö pääsi kuitenkin itse turvallisesti rantaan ennen pelastuslaitoksen saapumista kohteeseen. Ensihoito jututti ja tarkisti henkilön voinnin, eikä kukaan loukkaantunut tapahtumassa. Pelastuslaitos oli valmistautunut mahdolliseen pintapelastukseen ja vesisukellukseen, mutta onneksi näitä pelastustoimia ei tarvittu.

Tehtävää varten paikalle hälytettiin kaksi pelastusyksikköä, vesisukellusryhmä ja ensihoitoyksikkö Jokilaaksojen pelastuslaitokselta. Paikalla olivat myös ensihoidon kenttäjohtaja, rajavartiolaitoksen resursseja sekä poliisi.

Viranomaiset muistuttavat, että etenkin luonnonvesissä uidessa turvallisuus on kaiken a ja o, kun uimavedet ovat lämpimiä myös meren rannikolla. Avovesissä uidessaan kokeneenkin uimarin tulee ottaa huomioon muun muassa veden lämpötila, tuulen suunta ja voimakkuus ja yleiset sääolot.

Luonnonvesissä uivalla tulee tuntea oma uintitaitonsa ja kuntonsa ja välttää yksin uimista. Lisäksi Jokilaaksojen pelastuslaitos suosittelee käyttämään jotain kelluttavaa apuvälinettä, kuten avovesiuintiin tarkoitettua uimarinpoijua.