Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Työ­tuo­miois­tuin: Oulun kau­pun­gin ul­kois­tus­suun­ni­tel­mia syk­syl­lä 2020 vas­tus­ta­neet lakot olivat lait­to­mia

Syksyllä järjestetyn lakon aikana lapsilla oli koulussa omat eväät.
Syksyllä järjestetyn lakon aikana lapsilla oli koulussa omat eväät.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunkiin syksyllä 2020 kohdistuneet työtaistelut olivat laittomia, toteaa työtuomioistuin.

Työtuomioistuimen maanantaina 15. helmikuuta antaman ratkaisun mukaan työtaistelut olivat työrauhavelvoitteen vastaisia ja siten laittomia. Lakkoihin liittyen tehtiin työtuomioistuimeen neljä kannetta.

Ratkaisun mukaan Oulun kunta-alan yhteisjärjestö JHL ry ja Jyty Pohjois-Pohjanmaa ry rikkoivat työrauhavelvollisuuttaan ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Ammattiliitto Jyty ry sekä Julkisen alan unioni JAU ry laiminlöivät valvontavelvollisuutensa. Järjestöt tuomittiin maksamaan hyvityssakkoja ja korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

JHL ja Jyty järjestivät Oulussa viime syksynä lakkoja vastalauseena Oulun kaupungin ulkoistusaikeille. Lakoilla vastustetut ulkoistukset toteutuivat, kun Oulun kaupunginvaltuusto päätti lokakuussa, että koulusihteerit, ateria - ja puhtauspalvelut sekä Oulun Digi -liikelaitoksen toiminta ulkoistetaan.

Työtuomioistuimen mukaan työtaisteluiden syynä olivat kaupungin liikkeenjohtovallan piiriin kuuluvat toimet. Näin työtaistelut kohdistuivat työ- ja virkaehtosopimuksen määräykseen työnantajan työnjohto-oikeudesta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.