Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Työt­tö­myys laskee nyt huimaa vauh­tia, Poh­jois-Poh­jan­maal­la ollaan jo koronaa edel­tä­väl­lä tasolla – katso kar­tas­ta alueen kun­ta­koh­tai­set lukemat

Uusia avoimia työpaikkoja on tarjolla yli puolet enemmän kuin vuosi sitten. Esimerkiksi lähihoitajista ja myyjistä on jo pula.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus julkaisi tiistaina positiivisia uutisia maakunnan työttömyystilanteesta.

Työttömyys on laskenut vuoden takaisesta noin 18 prosenttia, eli työttömiä oli helmikuussa 4500 vähemmän kuin vuosi sitten. Erityisesti lomautettujen määrä on vähentynyt. Maakunnan työttömistä noin 37 prosenttia on ollut työttömänä vähintään vuoden.

Kahden vuoden takaiseen, pandemian alkuun verrattuna työttömiä oli 500 vähemmän. Työllisyyden voidaan siis maakunnassa sanoa palautuneen pandemiaa edeltävälle tasolle. Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys on laskenut valtakunnallista tasoa rivakammin.

Työvoimalle on nyt poikkeuksellisen suuri tarve, ely-keskus tiedottaa. Erityisesti myyjille ja lähihoitajille on töitä tarjolla koko maakunnassa. Helmikuun aikana uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin noin 8600, mikä on 60 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.