Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tuetaan Oulun yli­opis­ton uusilla yri­tys­kou­lu­tuk­sil­la

Oulun yliopisto tukee työperäistä maahanmuuttoa uusilla yrityksille suunnatuilla perehdytyskoulutuksilla.

Viime syksynä aloitetuilla koulutuksilla halutaan auttaa suomalaisten yritysten kykyä rekrytoida kansainvälisiä työntekijöitä. Yritysten kansainvälisille työntekijöille on tarjolla laaja perehdytyskoulutus suomalaisesta yhteiskunnasta, paikallisesta elämästä ja työelämästä.

Osallistujat saavat tietopaketin muun muassa tuloverotuksen ja eläkejärjestelmän perusperiaatteista sekä esimerkiksi paikallisista koulu- ja varhaiskasvatusmahdollisuuksista perheen lapsille.

– Koulutuksiin on mahdollista osallistua etänä mistä päin Suomea tahansa, kertoo asiakkuuspäällikkö Monika Luukkonen Oulun yliopistosta tiedotteessa.

Koulutuksia tarjotaan mahdollisuuksien mukaan myös paikan päällä. Perusmuodossaan koulutus on yhteensä 21 tuntia.

ITC-alan yritykset kiinnostuneet koulutuksista

Oulun yliopisto on mukana kansallisessa työ- ja elinkeinoministeriön johtamassa Talent Boost -ohjelmassa, joka tukee laajamittaisesti työvoiman maahanmuuttoa. Ohjelmassa panostetaan lisäksi entistä vahvemmin kansainvälisten opiskelijoiden ja tutkijoiden maahanmuuton ja Suomeen integroitumisen näkökulmaa.

Koulutuksista ovat tähän mennessä kiinnostuneet erityisesti ICT-alan yritykset, mutta ne sopivat hyvin minkä tahansa alan kansainvälisille työntekijöille. Koulutuksia tarjotaan myös Oulun yliopiston henkilökunnalle, johon kuuluu paljon eri kansallisuuksia.