Pesäpallo: Lippo kaipaa ri­pauk­sen ren­tout­ta koh­ta­lon­ot­te­luun Sii­lin­jär­vel­le – "Turha varman päälle te­ke­mi­nen pitää saada pois"

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Tilaajille

Tupakan tumpit sy­tyt­tä­neet lu­kui­sia maas­to­pa­lo­ja Poh­jois-Poh­jan­maal­la myös tänä kesänä – "Tur­ve­poh­jai­sil­la met­sä­alueil­la maahan pol­kais­tu tumppi jää hel­pos­ti ky­te­mään"

Osa maastopaloista, joiden syytä ei voida yksilöidä syttymiskohteen puuttuessa, on syttynyt tupakoinnista, arvioi Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas.

Tänä kesänä ainakin kuusi maastopaloa on saanut alkunsa tupakantumpeista Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueella. Kuvituskuva.
Tänä kesänä ainakin kuusi maastopaloa on saanut alkunsa tupakantumpeista Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueella. Kuvituskuva.
Kuva: Heikki Uusitalo

Kuuman ja kuivan kesän aikana maastopalo voi saada alkunsa jo pienestä tekijästä. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnaksen mukaan riski maastopalon saamisesta alkunsa esimerkiksi tupakan tumpista on merkittävä.

– Näin keskikesällä maastopalon syttymisriski savukkeesta ei ole suurin, vaan yleensä tupakoinnin kannalta pahin on kevään kulotusaika. Tämä kuuma metsäpalovaroitusten aika on kuitenkin sellaista, että maastossa tupakan poltto aiheuttaa tulipaloja, Honkakunnas sanoo.