Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tu­li­pa­los­sa tu­hou­tu­neen Ala­ky­län koulun tilalle nousee uusi puu­kou­lu – kou­lun­käyn­ti alkaa vuonna 2025

Alakylän koulun sammutustöitä kesäkuussa 2020.
Alakylän koulun sammutustöitä kesäkuussa 2020.
Kuva: Teija Soini

Kiimingin Alakylään rakennetaan uusi koulu puusta.

Alakylän koulu tuhoutui tulipalossa vuonna 2020. Nyt kaupunki tiedottaa, että tuhoutuneen osan tilalle nousee uusi puukoulu, jonka rakennustyöt alkavat tänä syksynä. Koulunkäynnin uudessa rakennuksessa on määrä alkaa vuonna 2025.

Oulun Tilapalvelut järjesti tarjous- ja arkkitehtuurikilpailun, jonka voitti Alt Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan Harja.

– Uusi rakennus täydentää olemassa olevan pihapiirin. Rakennuksen mittakaava, kattomuoto ja materiaalit noudattelevat vanhojen rakennusten periaatteita tuoden kuitenkin uuden ajallisen kerrostuman kokonaisuuteen, kertoo pääsuunnittelija Antti Karsikas.

– Rakennuksen ydin ja tilallinen kohokohta on korkea ruokalatila.

Kaikkiaan tiloja tulee 240 oppilaalle vuosiluokilla 0–6. Vanhoihin, tulipalolta säästyneisiin rakennuksiin tehdään samassa yhteydessä tilamuutoksia. Hankkeen kustannusarvio on 3,69 miljoonaa euroa.

Rakennuksen suunnittelussa, rakentamisessa ja käytössä huomioidaan hiilijalanjälki. Huomiota aiotaan kiinnittää myös yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen.

Uudisrakennus valmistetaan puusta. Rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä ohjaa tavoite pienemmästä hiilijalanjäljestä ja suuremmasta hiilikädenjäljestä. Huomiota kiinnitetään myös yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen.

Alakylän satavuotias koulurakennus paloi kesäkuussa 2020. Palon sytytti alle 15-vuotias lapsi. Tähän asti oppilaat ovat opiskelleet väistötiloiksi tehdyssä koulun liikuntasalissa ja kulkeneet liikunnan opetuksessa Ylikylän koululla.