Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Tuli karkasi ja tuhosi pienen mökin Ala­vies­kas­sa, parin aarin alueel­le le­vin­nyt met­sä­pa­lo työl­lis­ti Raa­hes­sa – Pa­lo­mes­ta­ri va­roit­taa kuivan heinän olevan nyt todella pa­lo­nar­kaa: "Kuin ruutia"

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella on ollut sunnuntain aikana kolme maastopaloa.

Kello 13 jälkeen Haapajärvellä paloi pieni alue peltoa ja puuliiteri. Palo uhkasi levitä myös muihin läheisiin rakennuksiin, mutta leviäminen saatiin estettyä. 

Kello 17 aikaan Alavieskassa tuli pääsi karkaamaan heinikkoon noin 50 metriä x 50 metriä kokoiselle alueelle. Tuli levisi myös pieneen vapaa-ajanrakennukseen. Mökki tuhoutui palossa. Päivystävän palomestarin Tapani Lehtelän mukaan tilanne oli uhkaava, sillä tuli levisi nopeasti kuivassa heinikossa. Palo saatiin kuitenkin hallintaan, eikä se päässyt leviämään maastossa kauemmaksi.

Hieman ennen kello iltaseitsemää pelastuslaitos sai maastopalohälytyksen Raahen Pattijoelle. Tuomiojantien varressa paloi mäntymetsää noin kahden aarin alueella. Palo saatiin nopeasti hallintaan. Vahingot rajoittuivat hiekkapohjaisen kangasmaaston aluskasvillisuuteen ja puiden alaosiin. Syttymissyystä ei ole varmuutta, mutta päivystävä palomestari Jarmo Myllymäki arvelee sen saaneen alkunsa alueella liikkuneiden ihmisten toimesta, esimerkiksi tupakasta.

Palomestari Lehtelä muistuttaa, että kuiva heinä on nyt todella helposti syttyvää. 

– Se on kuin ruutia. Ilman vettä sille ei pysty mitään, Lehtelä kuvailee.