Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tu­le­viin hoi­to­käy­tän­töi­hin voi ottaa mallia vaik­ka­pa Kem­pe­lees­tä, jossa ter­veys­kes­kus­po­ti­lai­ta hoi­ta­vat tutut ko­ke­neet lää­kä­rit

Sote-uudistuksen viennissä käytäntöön toivottavasti hyödynnetään toimiviksi todettuja käytäntöjä. Kempeleen kunnan tapa järjestää terveyskeskuksensa näyttää toimivan erinomaisesti. Jatkuvuus ja panostus ammattipätevyyteen purevat.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus hyväksyttiin eduskunnassa viime keskiviikkona. Lainsäädäntötyö tuli tässä kohtaa maaliin, mutta kentällä edessä on kiivastahtista urakointia.

Vanhan järjestelmän purku ja uuden aloitus tapahtuvat rinnakkain. Pohjois-Pohjanmaallakin niin sanottu hyvinvointialue aloittaa toimintansa nyt heinäkuun alussa, varsinainen aluehallinto taas ensi vuonna aluevaalien jälkeen.

Jo nyt arvio on, että uudistuksen viennistä käytäntöön tulee monivuotinen prosessi, jossa malleja, lainsäädäntöä ja ehkä aluejakoakin tullaan hiomaan. Jos jokin ei toimi, siihen ei pidäkään juuttua.

Uutta järjestelmää rakennettaessa on mahdollista luoda uusia käytäntöjä. Niitä kannattaa katsoa myös nykyisestä perusterveydenhuollosta, jossa asiat eivät kaikkialla ole olleet rempallaan.

Oulun seudulla kiinnostavan

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.