Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Otteluseuranta: Kärpät karkasi Sai­Pal­ta jo avaus­eräs­sä

Olut: Tornion panimo löysi keinon auttaa Uk­rai­naa, vaikka olutta ei saa mark­ki­noi­da hy­vän­te­ke­väi­syy­del­lä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tukea mie­len­ter­veys­omai­sil­le – avun saa­mi­sen suhteen tilanne ei ole tällä het­kel­lä kai­kil­le yh­den­ver­tai­nen

Kalevassa on viime aikoina hyvin nostettu esiin psyykkisesti kuormittuneiden perheiden tuen tarpeet. Psyykkisen sairastumisen ja itsetuhoisuuden vaikutukset tuntuvat koko perheen voinnissa, jos apua ei saada ajoissa tai se on riittämätöntä.

Julkisten palvelujen lisäksi omaisten tuen tarpeita huomioidaan myös järjestötoiminnassa. Oulussa Hyvän mielen talon työntekijät tarjoavat maksutonta keskusteluapua omaisille ja koko perheelle. Elämäntilannetta selvittelevän keskusteluavun lisäksi voidaan perheenjäsenten tilannetta tukea myös vertaisavun ja yhteisöllisen toiminnan sekä ryhmien ja kurssien avulla.

Pohjois-Pohjanmaalla parannetaan sote-palvelujen saatavuutta ja palvelukokemusta yhteistyössä kuntien ja erilaisten sidosryhmien kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämiseksi sekä lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisemiseksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on perustanut MiePäVäki-työryhmän vuosille 2020–2022.

Työryhmässä on mukana myös järjestöedustajia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.