Koronasuositukset: Etä­työ­suo­si­tus palaa Ouluun, mas­ki­suo­si­tus koskee myös kouluja

Opiskelijat: Yli­opis­ton ja am­mat­ti­kor­kea­kou­lun opis­ke­li­jat juh­li­vat yhdessä syys­kuus­sa Kuu­si­saa­res­sa

Tilaajille

To­teu­tu­vat­ko ke­sä­työt tä­nä­kään vuonna? Yri­tyk­set eivät uskalla tarjota vielä varmaa paikkaa – Näin nuoret, työn­an­ta­jat ja SAK opas­ta­vat poik­keus­ajan työn­ha­kuun

Suurten kauppojen ja monien kuntien kesätyöhaut ovat jo päättyneet tai päättymässä. Kauppaketju Lidliin tuli yli 20 000 hakemusta, joista valittiin onnekkaat noin tuhanteen paikkaan. Osa pienistä työnantajista odottaa edelleen, mitä uskaltaa luvata, tai jättää mahdollisuuden perua, jos sulkuja on kesälläkin. Kesätyön etsiminen vaatii nyt pinnistämistä. Tässä jutussa annetaan kahdeksan helpottavaa vinkkiä.

Työkokemuksen kerääminen on Enna Hervan mielestä tärkeintä kesätöissä. Palkka jää kakkoseksi.
Työkokemuksen kerääminen on Enna Hervan mielestä tärkeintä kesätöissä. Palkka jää kakkoseksi.

Enna Herva, 23, näkee melkein kotinsa ikkunasta entisen työnantajansa Lidlin myymälän. Lidliin hän ei kuitenkaan tänä vuonna hakenut kesätöihin. Hän opiskelee proviisoriksi ja halusi töitä lääkealalta tai sairaalasta.

Herva soitti marraskuussa sairaala-apteekkiin kysyäkseen, olisiko sinne mahdollista hakea jo vuoden opiskelun jälkeen. Häntä pyydettiin lähettämään hakemus ja cv saman tien, ja pian hän sai lupauksen kesätyöpaikasta.