Jääkiekko: Kuun­te­le Kär­pät–­Sai­Pa lii­ga­ot­te­lu tästä

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Toisen ihmisen huo­mioi­mi­nen on kan­sa­lais­tai­to

Toisen ihmisen kunnioittaminen ja huomioon ottaminen alkaa olla katoavaa kansanperinnettä.

Tilalle on tullut kaiken salliva uusliberalismi, jossa kaikenlainen tekeminen on hyväksyttävää. Erityisesti liikenteessä tämä suuntaus toimii erittäin huonosti.

Poliisin tehovalvonnassa juuri äskettäin kirjoitettiin noin tuhat virhemaksua eri ajoneuvoja kuljettaneille. 600 kuljettajaa puhui kännykkään ja 350 näppäili tekstiviestejä ajoneuvoa kuljettaessaan.

Auttaako sakko? Enpä tiedä, mutta on se ainakin muistutus väärin toimimisesta ja siitä, että muitakin ihmisiä liikenteessä on olemassa.

"Mielestäni liikennesäännöt ovat meidän hyväksemme ja turvaksemme, niin kuin kaikki muutkin lait ja asetukset."

Eräänä päivänä tässä meitä oli 6–7 henkilöä ylittämässä katua suojatiellä Tampereella. Kauhukseni huomasin, että olin ainoa, joka jäi odottamaan vihreän valon syttymistä. Kun asiasta huomautin, sain käskyn kadota mahdollisimman nopeasti paikkaan, missä ei päivä paista eikä kuu kumota.

Mikä liikennesääntöjen noudattamisessa on niin vaikeata? Mielestäni liikennesäännöt ovat meidän hyväksemme ja turvaksemme, niin kuin kaikki muutkin lait ja asetukset. Aikanaan radiossa kaikui päivittäin liikennelaulu ’’Yhteispelillä se sujuu’’. Missähän tätä yhteispeliä nykyään pelataan?

Tapani Telenius

Tampere

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.