Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Toimiva lii­ken­ne on poh­joi­sen elin­eh­to

Tuore Väyläviraston investointiohjelma on pohjoiselle Suomelle pettymys. Keskeiset pohjoisen hankkeet loistavat paperissa poissaolollaan.

En mitenkään voi pitää esitystä onnistuneena. Se ei ole sellainen rohkea koko maamme kattava visio, jollaista tulevaisuuden Suomi tarvitsee.

Pohjoisen saavutettavuus on tärkeää niin elinkeinoelämän kuin ihmisten sujuvan arjen näkökulmasta. Tämä tarve ainoastaan korostuu tulevaisuudessa, sillä pohjoisessa on paljon potentiaalia. Valitettavasti tätä ei viraston suunnitelmassa ole nähty.

Väyläviraston suunnitelmaa päivitetään vuosittain ja selvitystyötä monen pohjoisen kannalta merkittävän hankkeen osalta jatketaan. Näin ollen jatkuu myös pohjoisen vaikuttamistyö.

"EU-liikenneverkon käynnissä olevassa päivityksessä on huomioitava täysimääräisesti Oulun sataman ja lentokentän merkitys nyt ja tulevaisuudessa."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.