Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la todettu 204 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Oulussa 96 ta­paus­ta – koko maan tuore luku 1151 tar­tun­taa

Pohjois-Pohjanmaalla todettiin 204 koronatartuntaa.
Pohjois-Pohjanmaalla todettiin 204 koronatartuntaa.
Kuva: Vesa Joensuu

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu keskiviikkona 204 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tartunnoista 96 kirjattiin Ouluun. Oulun kaupunki kertoi aiemmin, että uusissa päiväkohtaisissa tartunnoissa syntyi tiistaina ennätys, 72 tartuntaa. THL:n ja kaupungin ilmoittamat luvut eroavat hieman toisistaan erilaisen tilastointitavan takia.

Oulun lisäksi useampia tartuntoja todettiin Raahessa (21), Kempeleessä (19), Kuusamossa (10), Limingassa (14) ja Iissä (13).

Muhoksella todettiin kuusi uutta tartuntaa, Sievissä neljä, Siikajoella kolme ja Pudasjärvellä kolme.

Yhdet tartunnat todettiin Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Pyhäjärvellä ja Pyhännällä. Myös Hailuodossa todettiin yksi koronatartunta. Samalla se nousi THL:n koronakartalle.

Koko maassa todettiin keskiviikkona 1 151 uutta tartuntaa. Suomessa on raportoitu kolme uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta keskiviikkona.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä hoidossa yhdeksän koronapotilasta. Määrä laski tiistaista kolmella.

Koko maassa sairaalahoidossa on tällä hetkellä 299 koronapotilasta. Potilaita on 17 enemmän kuin maanantaina.

Päivitetty kello 12.41. Lisätty koronaan liittyvät kuolemantapaukset.

Päivitetty klo 12.03: Lisätty potilasmäärät. Klo 12.06: Lisätty OYSin potilasmäärät.