Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la 145 uutta ko­ro­na­ta­paus­ta, Oulussa 65 ja Li­min­gas­sa 25 tar­tun­taa – OYSin ko­ro­na­po­ti­las­mää­rä pomp­pa­si 18:aan

Oulun jälkeen Pohjois-Pohjanmaalta suurimmat tartuntaluvut tilastoitiin Liminkaan (25), Kempeleeseen (13) ja Raaheen (11).

Koko maassa todettiin 1 191 uutta koronavirustartuntaa.
Koko maassa todettiin 1 191 uutta koronavirustartuntaa.
Kuva: Vesa Joensuu/Arkisto

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 145 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tartunnoista 65 kirjattiin Ouluun. Oulun jälkeen suurimmat tartuntaluvut tilastoitiin Liminkaan (25), Kempeleeseen (13) ja Raaheen (11).

Siikalatvalla todettiin seitsemän ja Siikajoella viisi tartuntaa. Iissä, Kuusamossa ja Ylivieskassa todettiin neljä uutta tapausta kussakin. Muhoksen tartuntamäärä kasvoi kolmella tapauksella.

Oulaisissa, Pyhäjoella, Pyhäjärvellä ja Tyrnävällä todettiin yksi uusi tartunta kussakin.

Koko maassa puolestaan todettiin 1 191 uutta tartuntaa.

Suomessa on sairaalassa tällä hetkellä 277 koronapotilasta, joista 41 on tehohoidossa. Määrä on laskenut keskiviikosta 19 potilaalla. Uusien koronavirukseen liittyvien kuolemantapausten määrä puolestaan kasvoi kolmella.

Koko maan potilasmäärän laskiessa hiukan on puolestaan OYSissa hoidettavien koronapotilaiden määrä on oyskorona-sivuston mukaan noussut huomattavasti vuorokauden aikana. Torstaina potilasmääräksi kerrottiin 12, kun perjantaina luku oli 18 potilasta.

Päivitetty klo 12.05: Lisätty sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä. Klo 12.07: Lisätty uudet kuolemantapaukset.

Kello 16.03 lisätty tieto OYSin potilasmäärän kasvusta.