Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

THL: Ko­ro­na­ro­ko­tuk­sen te­hos­te­an­nok­sel­le ei tar­vet­ta ku­lu­va­na keväänä

THL:n mukaan epidemiatilanne on Suomessa tällä hetkellä rauhallinen, eikä keväällä ole odotettavissa massiivista epidemia-aaltoa.

THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.
THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei suosittele väestöpohjaista koronarokotusten tehosteannoskierrosta kuluvalle keväälle. Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kuitenkin tehosteannoksia lääkärin tekemän yksilöllisen arvioinnin perusteella.

THL:n mukaan epidemiatilanne on Suomessa tällä hetkellä rauhallinen, eikä keväällä ole odotettavissa massiivista epidemia-aaltoa. Potilasmäärät ovat olleet huomattavassa laskussa sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa.

Myös koronaan liitettäviä kuolemia todetaan aiempaa vähemmän.

THL suositteli syksyllä tehosteannosta kaikille 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville.

– Tehosteannoksen ottaneilla on tuore immuunisuoja, joten kevään uusi tehosteannos ei antaisi heille merkittävää lisähyötyä vakavan koronataudin ehkäisyssä, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa.

THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.

– Harkitsemme muun muassa, olisiko koronan seuraava tehosteannoskierros iäkkäille ja riskiryhmiin kuuluville ensi syksynä. Rokote voitaisiin antaa mahdollisesti jälleen yhdessä influenssarokotusten kanssa.