Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Terwa Tower ei kestä ym­pä­ris­tö­tar­kas­te­lua

Arkkitehti Anna-Maria Kantolalla oli (Kaleva 2.6./Lukijalta) erinomainen kirjoitus Vänmanninsaareen suunnitellusta tornihotellista. Valtuutettu Paula Himanen jatkoi (Kaleva 7.6./Lukijalta) samalla linjalla. Molemmat osoittivat, kuinka kaikin tavoin mahdottomasta suunnitelmasta on kyse.

Näkökulmat olivat suunnittelussa ja päätöksenteossa. Mielestäni on otettava huomioon myös ympäristönäkökulma: torni on epäekologinen eikä sovi aiotulle ahtaalle paikalle. Tornihotelli on todellakin poistettava kaavasta.

"Tornihotelli pilaa monin tavoin historiallisen miljöön."

Tornihotellin väkivaltainen sullominen Vänmanninsaareen on ympäristösyistä mahdoton ajatus: ahdas paikka ja liikenteellinen sumppu. Lisäksi kulttuuriset ja kaupunkikuvalliset näkökulmat eivät missään tapauksessa puolla tornihaavetta. En ole löytänyt tornisuunnittelijoiden enkä virkamiesten perusteluista oikeastaan mitään ekologiaan viittaavaa.

Kuitenkin Vänmanninsaari ja koko Oulujoen suisto ovat Oulun pahinta tulva-aluetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.