Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Terwa Tower ei sovi Vän­man­nin­saa­reen – saarta tulee ke­hit­tää rantoja hyö­dyn­täen sekä mah­dol­lis­taa mal­til­li­nen li­sä­ra­ken­ta­mi­nen, kun siihen on tar­vet­ta

Terwa Tower -hotellihanke ei sovi Vänmanninsaareen. Sen todistavat 6.6.2022 saakka nähtävillä olevat asemakaavanmuutokseen sisältyvät maankäyttövaihtoehdot.

Kun hakijoiden tavoitteena on yli kaksinkertainen kerrosala voimassa olevaan asemakaavaan nähden, olisi jo suunnitteluvarauspäätöstä tehdessä hälytyskellojen pitänyt soida. Samoihin aikoihin tehtiin tiivistyshuumassa muitakin päätöksiä, jotka olisi ollut parempi jättää tekemättä.

Terwa Toweria koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) oli nähtävillä vajaa vuosi sitten. Hanketta vastustavia mielipiteitä, joissa allekirjoittajia oli yhteensä yli 414, jätettiin 18.

Mielipiteissä arvostellaan hanketta liian suurena ja paikalle sopimattomana ja vaaditaan tornirakennuksen poistamista asemakaavasta. Myös museo ja tiedekeskus Luupin lausunto on erittäin kriittinen.

Kaavoituksen vastineissa ei puututa esitettyyn kritiikkiin, vedotaan vain kaupunginhallituksen 7.5.2018

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.