Ter­va­hiih­don reit­tiin muu­tok­sia – 70 ki­lo­met­rin matkan lähtö on Mu­hok­sen Kor­ka­lan­vaa­ras­sa

Tervahiihdon järjestäjät joutuivat tällä viikolla tekemään kipeän päätöksen 131. kertaa järjestettävän perinteisen hiihtokilpailun reitin muuttamisesta.

Tervahiihto hiihdetään tänä vuonna eri reitillä kuin viime vuonna. Arkistokuva.
Tervahiihto hiihdetään tänä vuonna eri reitillä kuin viime vuonna. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Tervahiihdon järjestäjät joutuivat tällä viikolla tekemään kipeän päätöksen 131. kertaa järjestettävän perinteisen hiihtokilpailun reitin muuttamisesta. Oulusta Rokualle yltävää Tervareitistöä ei saada Utajärven ja Muhoksen rajamailla ajettua hiihtokuntoon.

– Latu kulkee siellä erittäin suuren suon reunassa. Suolla on tällä hetkellä niin valtava vesimassa, ettei sinne pääse latukoneella. Suo on kuin järvi tällä hetkellä, Tervahiihdon ratamestari Jukka Väyrynen kertoo.

70 kilometrin kilpailun lähtöalue on Muhoksen Korkalanvaarassa. Reitti kulkee Ylikiimingin ja Pilpajärven kautta Sankivaaraan ja sieltä Hiukkavaaran poikki kohti Auranmajaa ja Ritaharjua. 35 kilometrin matkan lähtö on Sankivaarassa ja 18 kilometrin Hiukkavaarassa.

Kaikkien reittien maalialue on Ritaharjun koulun lähistöllä.

29. helmikuuta järjestettävän Tervahiihdon ilmoittautuminen avataan uudelleen ensi maanantaina. Aiemmin tehdyt ilmoittautumiset siirtyvät automaattisesti uusille vastaaville matkoille.

Juttua muutettu kello 15. Korjattu Korkalanvaaran kirjoitusasu.