Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Teol­li­suus­liit­to ja Sievi Element Oy pää­si­vät sopuun – 102 päivää kes­tä­nyt lakko päättyy

Sievi Elementiin kohdistunut pitkään jatkunut lakko päättyy. Kaikkiaan lakko ehti kestää 102 päivää.

Teollisuusliitto ja Sievi Element Oy kertoivat molemmat torstaina, että osapuolet ovat päässeet sopimukseen työkiistassa sovittelijan avulla. Sovun myötä kaikki työtaistelutoimenpiteet päättyvät.

Sievi Element kertoo tiedotteessaan, että yhtiön ja sen henkilöstön välinen paikallinen sopimus pysyy muuttumattomana voimassa. Myös luottamusvaltuutetun asema henkilöstön edustajana säilyy.

Teollisuusliiton ja Sievi Elementin välinen kiista sai alkunsa kesäkuussa 2022. Tuolloin Sievi Element ja sen henkilöstö tekivät paikallisen sopimuksen yleisistä työehdoista niin, että henkilöstöä edusti neuvotteluissa henkilöstön enemmistön valtuuttama luottamusvaltuutettu.

Teollisuusliitto ei hyväksynyt tätä, vaan vaati yhtiötä tekemään liiton kanssa työehtosopimuksen. Teollisuusliitto ei hyväksynyt luottamusvaltuutettua, eikä Sievi hyväksynyt pääluottamusmiestä.

Lakko alkoi yhtiössä 13. kesäkuuta. Heinäkuussa Teollisuusliitto julisti Sievi Elementiä kohtaan työsaarron.

Yhtiön tiedotteen mukaan työtaistelutoimenpiteillä oli sen toimintaan vain vähäisiä vaikutuksia.