Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Tehy ja SuPer il­moit­ti­vat uudesta ylityö- ja vuo­ron­vaih­to­kiel­los­ta, joka alkaa per­jan­tai­na

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ovat julistaneet uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille. Uusi kielto alkaa perjantaina 25. maaliskuuta kello 15 ja se päättyy torstaina 31. maaliskuuta kello 23.59.

Toimenpide koskee SOTE-sopimuslain ja KVTESin piirissä olevia Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteisia jäseniä. Kielto koskee myös työsopimussuhteisia esihenkilöitä.

Kiellon aikana töitä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti. Järjestöjen mukaan neuvottelut eivät ole edistyneet odotetulla tavalla valtakunnansovittelijankaan johdolla.

Hoitajajärjestöt ovat esittäneet pelastusohjelmaa, jossa nostettaisiin sote-henkilöstön palkkoja viiden vuoden aikana vuosittain 3,6 prosenttia tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi. Järjestöjen mukaan pelastusohjelma maksaisi noin 300 miljoonaa euroa vuodessa ja tästä osa palautuisi verotuloina.

Jo aiemmin hoitajajärjestöt ovat antaneet varoituksen mennä lakkoon huhtikuun alussa, mikäli ratkaisua ei löydy.