Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ta­pah­tu­ma­jär­jes­tä­jät ovat ha­ke­neet jo 13 mil­joo­nan euron edestä Val­tio­kont­to­rin ta­pah­tu­ma­ta­kuu­ta – ­ta­kuun tar­koi­tuk­se­na vä­hen­tää ta­pah­tu­mien jär­jes­tä­mi­sen ta­lou­del­lis­ta riskiä kesällä ja syk­syl­lä

Koronapandemian kovasti koettelemat tapahtumajärjestäjät ovat hakeneet aktiivisesti ammattimaisesti järjestetyille yli 200 hengen yleisötapahtumille suunnattua tapahtumatakuuta. Kesäkuun alussa hakuun avautunutta takuuta on tähän mennessä myönnetty noin 13 miljoonaa euroa, kertoo valtiovarainministeriön (VM) alainen Valtiokonttori.

Takuun sähköinen haku avautui 15. kesäkuuta ja hakemusmäärä on kasvanut sen jälkeen huomattavasti.

– Haluamme kannustaa tapahtumajärjestäjiä laittamaan takuuhakemuksensa nyt hyvissä ajoin. Asiakaspalvelussamme ei ole ruuhkaa, ja takuupäätöksen saa tällä hetkellä nopeasti, Valtiokonttorin palvelujohtaja Mari Selviranta sanoo Valtiokonttorin tiedotteessa.

Eniten takuuhakemuksia on tullut musiikkifestivaaleilta, konserteilta ja näyttelyiltä. Tapahtumatakuuta ei voida myöntää jo perutuille tapahtumille, eikä sen tarkoitus ole korvata menetettyjä kuluja, vaan vähentää kesän ja syksyn tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä.

Takuun saavien tapahtumien järjestäjän täytyy olla vakiintunut ja ammattimainen tapahtumajärjestäjä, jolla on suomalainen y-tunnus. Takuu on maksusitoumus, joka annetaan tapahtuman järjestämisestä ilmoitettuja järjestämis- ja suunnittelukustannuksia vastaan.

Takuun myöntämiseksi yrityksen on työllistettävä tapahtumatoiminnassa vähintään yksi henkilötyövuosi, ja sillä on oltava vuodelta yli 150 000 euroa arvonlisäverollinen liikevaihto.

Takuun hakeminen toteutetaan kahdessa osassa, Valtiokonttori kertoo tiedotteessaan. Takuuta voi hakea 31. elokuuta kello 16:15 saakka ja korvausten haku alkaa 15. syyskuuta.