Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tä­nään­kin myrs­kyää: Poh­jois-Poh­jan­maal­la rajuja uk­kos­kuu­ro­ja, myös myrs­ky­tuu­let ja rank­ka­sa­teet mah­dol­li­sia

Myrskytuulet saattavat aiheuttaa laajoja vahinkoja ja tulvia.

Eilinen Ahti-myrsky työllisti Oulu–Koillismaan pelastuslaitosta noin 200 pelastustehtävän verran. Myrskytuulet rikkoivat muun muassa Oulun kaupunginteatterin rakenteita.
Eilinen Ahti-myrsky työllisti Oulu–Koillismaan pelastuslaitosta noin 200 pelastustehtävän verran. Myrskytuulet rikkoivat muun muassa Oulun kaupunginteatterin rakenteita.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Oulun yllä riehui eilen Ahti-myrsky, jonka myrskytuulet aiheuttivat lukuisia tuhoja ympäri kaupunkia. Myös tiistaina on luvassa myrskyistä säätä.

Katso myös: Raju uk­kos­kuu­ro pyyh­käi­si Oulun yli – kes­kus­tas­sa kadut tul­vi­vat ja puut kat­kei­li­vat, katso kuvat

Tänään Ilmatieteen laitos on antanut uuden varoituksen rajuista ukkoskuuroista Pohjois-Pohjanmaalla, joiden ennustetaan alkavan noin kello 18 aikaan iltapäivällä.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan kuurojen yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita tuulia, joiden nopeus saattaa olla yli 25 metriä sekunnissa. Myrskytuulet voivat aiheuttaa vahinkoja, esimerkiksi rakennuksille ja puille, pitkiä sähkökatkoja sekä katkoja teleliikenteessä.

Ukkonen saattaa tuoda mukanaan myös rankkasateita, jotka voivat johtaa pahimmillaan jopa siihen, että vettä sataa yli 20 millimetriä tunnissa.

Runsas vesi saattaa aiheuttaa tulvia esimerkiksi alikulkuihin ja taajama-alueille. Liikenteessä on tällöin myös kohonnut vesiliirtovaara.

Tieliikennekeskuksen mukaan myrskytuuli voi vaikeuttaa tieliikennettä iltapäivän aikana. Myös vesisade saattaa heikentää näkyvyyttä.

Juttua päivitetty 22.6. klo 16.21. Myrskyinen sää saapui Oulun seudulle, otsikkoa muutettu.