Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Ta­lou­se­lä­mä: Ou­lu­lai­nen tek­no­lo­gia­yh­tiö Oura aloit­taa yt-neu­vot­te­lut – yhtiön tuo­te­ke­hi­tys, asia­kas­tu­ki, han­kin­ta, tuo­tan­to ja tuot­teis­tus toi­mi­vat Oulussa

Hyvinvointisormuksia valmistava oululainen Oura Health aloittaa yt-neuvottelut. Kuvituskuva.
Hyvinvointisormuksia valmistava oululainen Oura Health aloittaa yt-neuvottelut. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oululainen älysormusyhtiö Oura Health Oy aloittaa yt-neuvottelut, uutisoi Talouselämä.

Ouran suomalainen hallituksen jäsen, pääomasijoittaja Timo Ahopelto kertoo Talouselämän uutisessa, että YT-neuvotteluista tiedotettiin torstaina 30. kesäkuuta ja ne käydään Suomen lain mukaan. Mahdollista vähennystarvetta katsotaan Ahopellon mukaan globaalisti.

– Kasvuyhtiöiden markkinatilanne on muuttunut nyt alkuvuoden aikana. Fiksut firmat tarkastelevat toimintojaan tässä kohtaa vastatakseen tähän tilanteeseen, eikä Oura ole poikkeus, Ahopelto kertoo.

Ouran henkilöstöstä puolet työskentelee Suomessa, josta tuotekehitys, asiakastuki, hankinta, tuotanto ja tuotteistus toimivat Oulussa. Puolet henkilöstöstä työskentelee Yhdysvalloissa. Yhtiön työntekijämäärä tuplaantui vuoden 2021 aikana ja oli maaliskuussa 2022 noin 400 henkilöä.

Lue myös: Ouran hen­ki­lös­tö on tup­laan­tu­nut vuo­des­sa ja oma nuk­ku­maan­me­no­ai­ka muut­tu­nut mit­tauk­sen myötä, kertoo yhtiön Oulun yk­sik­köä vuoden päivät joh­ta­nut Tommi Hei­no­nen

Oura Health toi kolmannen kuukausimaksullisen tuoteversion markkinoille vuoden 2021 loppupuolella. Teknologiayhtiö on myynyt maailmanlaajuisesti runsaat 500 000 älysormusta, jotka luotaavat unta ja palautumista.

Oura nimitti keväällä 2022 uudeksi toimitusjohtajakseen yhdysvaltalaisen Tom Halen.

Juttua muokattu kello 16.55: Muokattu Tom Halen nimi oikeaan muotoon. Aiemmasta muotoilusta sai sen käsityksen, että hänen sukunimensä olisi Halen.