Vastaa kyselyyn: Miten osa-ai­ka­työl­lä pärjää?

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ta­len­tis­ta tuttu vat­sas­ta­pu­hu­ja Sari Aalto kiertää Jokeri Pokeri Boxin kanssa

Vatsastapuhuja Sari Aalto esiintyi kesällä Raahessa.
Vatsastapuhuja Sari Aalto esiintyi kesällä Raahessa.
Kuva: Juulia Korkiakangas

Simo ja Kirsti Aalto nappaavat erikoisvieraakseen Sari Aallon mukaan Jokeri Pokeri Boxin uudelle kiertueelle. Kiertueella juhlitaan Simo Aallon 45-vuotisjuhlaa taikurina.

Sari Aalto on Simon tytär ja vatsastapuhuja, joka tunnetaan Talent Suomi -kilpailusta. Pohjoisessa hänet on nähty keikalla nukkehahmojensa kanssa esimerkiksi Raahen Pekanpäivillä tänä kesänä.

Simo Aalto odottaa katsomoihin aiempia fanejaan, jotka nyt tuovat omia lapsiaan ja lastenlapsiaan esityksiin.

– On mahtavaa, kun voin tuoda iloa ihmisille tässä maailmantilanteessa. Lapsissa kasvaa tulevaisuus ja siksi on niin tärkeää antaa juuri heille kokemus live-esityksen taiasta. Uskon, että lapsena koettu elämys kantaa läpi koko elämän, Aalto kommentoi tiedotteessa.

Taikurihahmolla on juuret Oulun kaupunginteatterissa, kun Simo Aalto työskenteli Pajatso-oopperassa jonglöörin roolissa. Hän sai idean lainata teatterilta harlekiinin rooliasuaan päiväkotikeikalle, koska hänen tavallisesti käyttämänsä musta frakki saattoi pelottaa joitakuita lapsiyleisöstä.

Tiedotteen mukaan joku lapsista huudahti hahmon nähdessään: “jokeri pokeri box” ja näin syntyi yksi Suomen tunnetuimmista lastenkulttuurin hahmoista.

Myös Kirsti lähti mukaan sattumalta, kun heidän olohuoneessaan seisoi Simon miekkailluusio. Siinä avustaja menee laatikkoon, minkä jälkeen miekat työnnetään laatikon läpi.

– Simo kysäisi Kirstiltä hänen tullessa töistä kotiin, voisiko hän mennä kokeeksi laatikkoon. Kirsti jäi sille tielleen ja vaihtoi terveydenhoitajan työt Simon avustajaksi ja työpariksi, tiedotteessa kerrotaan.

Oulun seudulla Aallot esiintyvät kahdesti. Lauantain 23. syyskuuta esitys Oulussa on loppuunmyyty. Keskiviikkona 27. syyskuuta Jokeri Pokeri Box käy Haukiputaalla. Muita Pohjois-Suomen esiintymispaikkoja ovat Rovaniemi, Ylivieska ja Raahe. Kiertue jatkuu marraskuulle saakka.