Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Syyte: Ra­ken­nus­fir­mas­sa tie­det­tiin sirk­ke­lin olevan puut­teel­li­ses­ti suo­jat­tu, mutta asialle ei tehty mitään – työn­te­ki­jä louk­ka­si kätensä

Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin keskiviikkona Pohjois-Pohjanmaalla toimivaan rakennusalan yritykseen liittyviä syytteitä työtapaturmasta.

Syyttäjä vaatii kahdelle tapaturman aikaan johtotehtävässä olleelle henkilölle tuomioita työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Lisäksi yhtiölle vaaditaan 10 000–15 000 euron yhteisösakkoa.

Syyttäjän mukaan lautaa työstänyt työntekijä loukkasi kätensä levysirkkelin puutteellisen suojauksen vuoksi helmikuussa 2021.

Levysirkkeli oli hankittu vuonna 2019, ja siitä oli jo sen asennusvaiheessa poistettu jakoveitsi. Jakoveitsen poistamisesta oli kerrottu tuoreeltaan molemmille syytetyille, mutta kumpikaan ei käskenyt laittaa sitä takaisin. Syyttäjän mukaan sirkkeliä käytettiin myös ilman yläsuojaa, mikä lisäsi turvallisuuspuutteita.

Syyttäjän mielestä työväline on ollut koko käyttöikänsä ajan puutteellisesti suojattu ja kunnoltaan työturvallisuussäännösten vastainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.