Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­kos­il­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Syksyn seu­ra­kun­ta­vaa­lien eh­do­kas­aset­te­lu on käyn­nis­sä – Oulussa eh­dok­kaik­si toi­vo­taan eri-ikäi­siä ja eri tavoin ajat­te­le­via ou­lu­lai­sia

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalien ehdokasasettelu marraskuussa käytäviin vaaleihin on parhaillaan käynnissä, tiedottaa Oulun seurakuntayhtymä. Seurakuntayhtymä toivoo ehdokkaiksi eri-ikäisiä ja eri tavoin ajattelevia oululaisia.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 15. syyskuuta mennessä.

Oulun seitsemään paikalliseen seurakuntaneuvostoon sekä Oulun seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan päättäjät marraskuun 20. päivänä pidettävissä vaaleissa. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi seurakuntien rahojen käyttämisestä, seurakuntien työn ja toiminnan painopisteistä ja seurakuntien rekrytoinneista.

– Toivomme, että saisimme mahdollisimman paljon ehdokkaita. Erityisesti iloitsisimme nuorista ehdokkaista, mutta ihmisillä on iästä riippumatta paljon annettavaa seurakuntien toimintaan. Mielenkiintoiset ehdokkaat tekevät mielenkiintoisen vaalin, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Petri Satomaa kommentoi seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Tähän mennessä vaaleihin on ilmoittautunut Oulussa viisi ehdokkaita asettavaa valitsijayhdistystä, jotka ovat Elävä seurakunta – Lähellä ihmistä (ESLI), Katse, Kristillisten perusarvojen puolesta, TS – Toimivat seurakuntalaiset ja Verso. Valitsijayhdistyksiä voi perustaa 15. syyskuuta saakka.

– Sopivan ehdokaslistan valitseminen on tärkeää, koska samalta listalta valituksi tulleet muodostavat yhteisen valtuustoryhmän, Satomaa korostaa.

Kirkkovaltuustojen nelivuotinen vaalikausi käynnistyy vuoden 2023 alussa.