Koronatartunnat: Qstoc­kin vai­ku­tus ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrään näkyy ai­kai­sin­taan lop­pu­vii­kos­ta

Maastopalot: Ka­la­joen maas­to­pa­los­ta tulossa satojen tu­han­sien eurojen tappiot

Tilaajille

Suomi on vaa­li­ko­nei­den luvattu maa, ja tu­le­vis­sa kun­ta­vaa­leis­sa niille on odo­tet­ta­vis­sa käyttöä entistä enemmän

Nuorille aikuisille vaalikoneet ovat olleet jo entuudestaan tärkeä tietolähde, ja korona-aika on muuttanut todennäköisesti myös vanhempien ikäluokkien suhtautumista niihin, tutkija Kari Koljonen arvioi.

Yliopistonlehtori Kari Koljonen arvioi, että tulevissa kuntavaaleissa vaalikoneet ovat entistäkin tärkeämpiä tietolähteitä.
Yliopistonlehtori Kari Koljonen arvioi, että tulevissa kuntavaaleissa vaalikoneet ovat entistäkin tärkeämpiä tietolähteitä.
Kuva: Jonne Renvall

Vaalikoneen kautta saatavan tiedon ja näkyvyyden merkitys on tulevissa kuntavaaleissa koronatilanteen vuoksi aiempaa suurempi. Näin arvioi vaalikoneiden käyttöön perehtynyt journalistiikan yliopistonlehtori Kari Koljonen Tampereen yliopistosta.

Koljonen ja politiikan tutkija Sami Borg selvittivät vaalikoneiden käyttöä viime eduskunta- ja presidentinvaalien yhteydessä, ja kaksikon teos Käyttöliittymä vaaleihin: Tutkimus vaalikoneista kansalaisten, ehdokkaiden ja journalismin näkökulmista julkaistiin viime vuoden lopussa.