Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Suomi lä­het­tää Uk­rai­naan ryn­näk­kö­ki­vää­re­jä ja ker­ta­sin­ko­ja – katso tal­len­ne hal­li­tuk­sen tie­do­tus­ti­lai­suu­des­ta

Suomi luovuttaa Ukrainalle puolustusmateriaaliapua, johon kuuluu myös aseellista apua. Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan erityisesti Saksan ja Ruotsin päätökset antaa aseellista apua Ukrainaan vaikuttivat suuresti Suomen päätökseen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti tänään hallituksen esityksestä, että Suomi luovuttaa Ukrainalle materiaaliapuna 2500 kappaletta rynnäkkökiväärejä, 150 000 kappaletta patruunoita rynnäkkökivääreihin, 1500 kappaletta kertasinkoja ja 70 000 kappaletta taistelumuonapakkauksia.

Valtioneuvosto korostaa tiedotteessaan, että Ukrainan tilanne on Venäjän hyökkäyksen jälkeen erittäin vaikea ja tarve myös puolustusmateriaalille välitön. Sunnuntaina 27. helmikuuta Suomi päätti lähettää Ukrainalle kansainvälisenä apuna luotiliivejä, komposiittikypäriä ja ensihoidon yksiköitä sekä antoi luvan Virolle luovutettujen tykkien luovuttamisesta edelleen Ukrainalle.

Katso valtioneuvoston tiedotustilaisuus Ukrainan avustamiseen liittyen: