Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Suomi lä­het­tää lisää aseapua Uk­rai­naan yli 400 mil­joo­nan euron arvosta – puo­lus­tus­mi­nis­te­rin mukaan lähetys si­säl­tää ras­kas­ta aseis­tus­ta

Puolustusministeriön mukaan Suomi ja Ruotsi allekirjoittavat aiejulistuksen, jonka mukaan Ruotsi tarvittaessa auttaa Suomea Ukrainalle annettavan aseavun vuoksi.

Ramstein-Miesenbach
Useat maat ovat ilmoittaneet lisätuesta Ukrainalle.
Useat maat ovat ilmoittaneet lisätuesta Ukrainalle.
Kuva: GEORGE IVANCHENKO

Suomi on päättänyt toimittaa lisää puolustustarvikeapua Ukrainaan, tiedottaa puolustusministeriö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti lisäavusta eilen valtioneuvoston esityksestä.

Lähetyksen sisältämän suorituskyvyn korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle yli 400 miljoonaa euroa. Yhteensä Suomen Ukrainalle korvattavien asepakettien arvo on nyt päätetyn kahdennentoista paketin myötä 590 miljoonaa euroa. Uusimman lähetyksen arvo on siis yli kaksinkertainen aiemmin päätetyn puolustustarvikeavun arvoon nähden.

Puolustusministeri Mikko Savolan (kesk.) mukaan Suomi toimittaa Ukrainaan raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita, mutta lähetyksen sisältöä ja toimitustapaa ei kerrota tarkemmin julkisuuteen. Ministeriö perustelee tätä sillä, että lähetyksen perille toimittaminen turvataan.

– Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustustaistelussaan. Nyt lähetettävä kokonaisuus puolustustarvikkeista on tähän asti päättämistämme selvästi suurin, Savola kertoo tiedotteessa.

Suomi ja Ruotsi allekirjoittavat aiejulistuksen aseavun vuoksi

Puolustusministeriön mukaan osa nyt päätetystä aseavusta on mahdollista Ruotsin ja Suomen puolustusyhteistyön vuoksi. Suomi aikoo tänään allekirjoittaa aiejulistuksen, jonka mukaan Suomi voi luovuttaa Ukrainalle materiaalia ja Ruotsi ilmaisee valmiutensa tarpeen mukaan auttaa Suomea.

Ministeriön mukaan Suomi ja Ruotsi tarvittaessa päivittävät omia operatiivisia suunnitelmiaan Ukrainalle aseavun vuoksi.

Ministeriön mukaan aiejulistus ei ole oikeudellisesti sitova.


Päivitetty kauttaaltaan kello 10.13.