Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Suomi ja Viro hou­kut­te­le­maan yhdessä osaajia di­gi­taa­li­seen ja vih­reään siir­ty­mään – Uusi yh­teis­työ­ra­port­ti esi­tel­tiin Tal­lin­nas­sa pää­mi­nis­te­reil­le

Pitkään odotettu selvitys Suomen ja Viron yhteistyön tulevista ajolinjoista korostaa pienten, koulutettujen ja turvallisten maiden menestystekijöitä. Suomalaisraportoija Anne-Mari Virolainen pitää mahdollisena, että turvallisuuspolitiikasta on tehtävä vielä erillinen visionsa: "Sitä emme osanneet ajatellakaan, että Euroopassa syttyisi sota."

Suomen ja Viron suhteissa tehtiin maanantaina historiaa. Pääministerit Sanna Marin (sd.) ja Kaja Kallas tuomitsivat Tallinnassa yhdessä tiukin sanoin Venäjän aggression Ukrainassa, ja Kallas ilmoitti Viron ratifioivan "salamannopeasti" Suomelta mahdollisesti tulevan Naton jäsenyyshakemuksen.

Tässä ei ollut vielä läheskään kaikki.

Suomen ja Viron vuosi sitten – diplomaattisuhteidensa 100-vuotisjuhlan kunniaksi – tilaama selvitys maiden yhteistyön tulevaisuudesta on julkaistu. Vaikka turvallisuuspolitiikka ja Venäjän hyökkäys varastivat huomion, suomalainen selvityksen tekijä Anne-Mari Virolainen (kok.) kuvasi raportin sisältöä ehdottoman ajankohtaiseksi.

– Digitaalinen ja vihreä siirtymä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.