Suo­mes­sa todettu 30 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, PPSHP:n alueel­la kolme uutta ta­paus­ta – Kuhmon ko­ro­na­ti­lan­ne hel­pot­ta­mas­sa

Kuhmon kaupunki alkaa purkaa sulkutoimiaan porrastetusti ensi viikon aikana.

Suomessa on raportoitu tänään sunnuntaina 30 uutta varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 371 tartuntaa, mikä on 35 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Seitsemän viime päivän aikana tartuntoja on todettu 214, kun edellisten seitsemän päivän summa oli 157.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle on kirjattu kolme uutta tapausta sitten lauantain lukujen. PPSHP:n alueella on nyt kirjattu epidemian aikana yhteensä 179 varmistettua tartuntaa.

Sairaalahoidossa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantain tietojen mukaan Suomessa on todettu yhteensä 335 koronavirukseen liittyvää kuolema.

Kuhmon tilanne helpottumassa

Kuhmon kaupungin koronavirustilanne on helpottamassa elokuun lopun tartuntaryppään jäljiltä, kertoo Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä.

Kainuun soten mukaan tämän viikonlopun aikana saaduissa testituloksissa ei ole uusia koronatartuntoja. Karanteenissa on yhä noin 200 ihmistä.

Kuhmossa viime viikon perjantaina ilmenneestä korona-altistumisesta on toistaiseksi löytynyt 25 koronatartuntaa. Tartunnoista 23 todettiin Kuhmossa, yksi Sotkamossa ja yksi Kajaanissa.

Lähiviikkoina on mahdollisesti odotettavissa joitakin samaan ryppääseen liittyviä yksittäisiä tartuntoja, mutta varsinainen epidemia on toistaiseksi ohi, kuntayhtymä sanoo.

Kainuun sote purkaa huomenna vierailukiellot vanhustenhoidon hoitokodeissa ja hoivayksiköissä Kuhmoa lukuun ottamatta.

Kuhmon kaupunki alkaa purkaa sulkutoimiaan porrastetusti ensi viikon aikana. Kuhmo oli pitänyt kiinni viime maanantaista lähtien muun mua ssa kirjaston lukusalin, nuorisotilan sekä uimahallin ja kuntosalit.

Kasvomaskisuositus on yhä voimassa koko Kainuussa.