Rakentaminen: Vantaan pu­toa­mis­kuo­le­ma johti par­vek­kei­den käyt­tö­kiel­toon myös ou­lu­lais­ta­los­sa

Asuntokauppa: Oulun asun­to­mark­ki­noil­la on nyt ostajan mark­ki­nat

Luonto: Tyr­nä­vä­läi­sen Raimo Ala­ta­lon mök­ki­ran­nas­sa odotti jäiden läh­det­tyä raa­to­yl­lä­tys

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomen Teat­te­rit ry:n ve­too­mus koskien Oulun teat­te­rin ra­hoi­tus­ta

Oulun teatteri on valtionosuusteatteri ja tärkeä osa Suomen alueellisesti kattavaa taidelaitosverkostoa. Koko maan laajuisen taidelaitosverkoston keskeinen lähtökohta on valtion rahoituksen ohella kaupungin tuki alueellaan toimivalle teatterille.

Valtionosuuksien kehitys on laskennallisesti kytketty teatterin kokonaistulojen ja kustannusten kehitykseen. Jos teatterin toimintaa joudutaan olennaisesti supistamaan, myös sen toimintaan kohdistettu valtion tuki laskee pienellä viiveellä.

Oulun kaupungin teatterin tukea koskeva leikkausesitys sattuu ajankohtaan, jolloin valtio on jo päättänyt vahvistaa Oulun teatteria yhdellä lisähenkilötyövuodella vuodelle 2021.

Oulun teatteri on Suomen suurimpien teattereiden joukossa ja oman alueensa merkittävimpiä kulttuurivaikuttajia. Teatteri on keskeinen kulttuuripalvelu ja hyvinvoinnin ja elämysten tuottaja kaupungin ja sen lähialueiden asukkaille.

Kaikessa teatterin talouteen liittyvässä keskustelussa on aina syytä painottaa, että teatterin toiminnalla on tutkitusti huomattava aluetaloudellinen merkitys ja positiivinen vaikutus matkailu-, ravintola-, majoitus- ynnä muiden palvelualojen toimintaan ja talouteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.