Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen surkein kylätie ku­vat­tiin Sii­ka­joel­la – "I­soim­mat kuopat ovat ul­ko­paik­ka­kun­ta­lai­sil­le jopa vaa­ral­li­sia"

Suomen surkein kylätie -kuvakilpailun voittajaksi valittiin yleisöäänestyksellä kuva sorapintaisesta Siikajoentiestä eli maantiestä 807.

– Isoimmat kuopat ovat ulkopaikkakuntalaisille jopa vaarallisia, kertoo kuvan ottanut Olli Alakorva.
– Isoimmat kuopat ovat ulkopaikkakuntalaisille jopa vaarallisia, kertoo kuvan ottanut Olli Alakorva.
Kuva: Olli Alakorva

Suomen surkein kylätie -kuvakilpailun voittajaksi valittiin yleisöäänestyksellä kuva sorapintaisesta Siikajoentiestä eli maantiestä 807.

Suomen surkeinta kylätietä etsittiin kuvakilpailulla, jolla haluttiin kiinnittää huomiota maaseudun tiestön kasvavaan korjausvelkaan sekä tiestön kunnon vaikutuksiin huoltovarmuuteen ja kansalaisten turvallisuuteen. Kilpailun järjestivät Suomen Kylät ja Suomen Tieyhdistys.

Voittaneessa kuvassa Siikajoentien kantavuus oli pettänyt ja auto oli vajonnut pohjaansa myöten.

– Aina se on ollut kuoppainen, ja sen kanssa on eletty, mutta nyt kunto on suorastaan romahtanut. Isoimmat kuopat ovat ulkopaikkakuntalaisille jopa vaarallisia. Aikaisemmin tie on ollut kohtalaisen hyvä, kun siitä on huolehdittu paremmin ja lanattu tarpeeksi usein, kertoo kuvan kilpailuun ilmoittanut valokuvaaja Olli Alakorva tiedotteessa.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta kerrotaan, että kuvan soratie on niin sanottu rakentamaton tie ja kantavuudeltaan heikko. Sen rakennekerrokset eivät vastaa nykytarpeita.

– Kuvan mukainen tilanne soratiellä on ikävä kyllä mahdollinen, joskaan ei kuvaa koko tiejakson kuntoa. Pääosa Siikajoen kylän ja Revonlahden välisestä liikenteestä käyttää Siikajoen pohjoispuolista päällystettyä maantietä, joka on hiljattain kunnostettu, kertoo tiedotteessa yksikön päällikkö Risto Leppänen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta

Hänen mukaansa ely-keskuksella on valitettavan vähän rahoitusta tehdä runkokelirikkokorjauksia suhteessa sorateiden laajuuteen ja kunnostustarpeisiin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.