Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Asuntomarkkinat: Myl­ly­tul­lis­sa asutaan ker­ros­ta­los­sa, jonka jul­ki­si­vu on kesken

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen po­liit­ti­sel­le kar­tal­le piirtyi val­lan­ku­mous – Kes­kus­tan vihreä katosi PS:n sinisen tieltä kautta maan, mutta minkään puo­lueen me­nes­tys­tä ei ole nau­lat­tu

Keskusta ei ole enää suurin puolue yhdessäkään vaalipiirissä. Tutkijan mukaan on aikaista sanoa, onko kyse aaltoliikkeestä vai pysyvästä muutoksesta. Perussuomalaisten menestyksen analysointi on vaikeaa, koska puolueella ei ole kokemusta vielä yhdestäkään täydestä hallituskaudesta. Äänestäjät ovat valmiita liikkumaan, joten vahvan aseman pitämiseksikin on tehtävä töitä.

Tutkijan mukaan perussuomalaisten vahvuus on sen tasainen kannatus kaikenkokoisilla alueilla. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Riikka Purra vaali-iltana.
Tutkijan mukaan perussuomalaisten vahvuus on sen tasainen kannatus kaikenkokoisilla alueilla. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Riikka Purra vaali-iltana.
Kuva: Mauri Ratilainen

Muutos on dramaattinen, ja karttoja katsomalla se konkretisoituu kertasilmäyksellä.

Kolme vaalipiiriä hehkuu nyt kokoomuksen tummansinistä, kolme demareiden kirkkaanpunaista. Keskustan vihreää ei näy missään. Muu Suomi on perussuomalaisittain vaaleansininen.

Vain kolmessa manner-Suomen vaalipiirissä entinen valtapuolue säilytti asemansa: kokoomus Uudellamaalla, sdp Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.