Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Ihmiset: Ou­lu­lais­läh­töi­nen Jarkko Nyman kaatoi te­le­vi­sios­sa naisia liu­ku­hih­nal­ta, nyt hän on rak­say­rit­tä­jä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Suomen johto vah­vis­ti au­kot­to­man ja voi­mak­kaan tukensa Uk­rai­nan puo­lus­tus­tais­te­lul­le – Nii­nis­tö: "Pahan ei saa antaa la­maut­taa, pahaan ei saa turtua"

Suurlähettiläspäivien osallistujat tekivät työlistaa siitä, mitä Nato-Suomi merkitsee ja millaista Suomen tarinaa maailmalle pitäisi nyt kertoa. Presidentti Niinistö toi Ukrainassa koetun sodan lähelle ja totesi Venäjästä, että nyt ei ole uusien yhteyksien luomisen aika – on päinvastoin katsottava, ettei mikään ole löyhästi kiinni. Pääministeri Sanna Marin vakuutti osuutensa jälkeen toimittajille, että Venäjän on hävittävä tämä sota.

Kun Suomen suurlähettiläät eri puolilta maailmaa ovat koolla, tasavallan presidentin ja muiden arvopuhujien viesti kantautuu kauas. Kolmipäiväisen kokoontumisen huippukohta, presidentin puhe, oli vuorossa tiistaina.

Moni osallistujista kuvasi suurlähettiläspäivien tunnelmaa niin, että muuttuvassa tilanteessa ilmassa on paljon suuria kysymysmerkkejä. Presidentti Sauli Niinistö yritti osaltaan antaa vastauksia selvin sanoin.

Suurlähettiläspäivien jälkeen Niinistö osallistui Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin koolle kutsumaan Krymska platforma -etähuippukokoukseen, johon on ilmoittautunut 60 valtiota. Niinistö osallistui samaan Ukrainan ystävien ja tukijoiden kokoukseen myös viime vuonna, kun valtiojohtajat tapasivat Kiovassa.

Puheessa Niinistö kertoi, että hänen sanomansa on selvä:

– Suomi ei unohda, että Ukraina taistelee paitsi omasta vapaudestaan, myös Euroopan arvojen ja periaatteiden puolesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.