Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Suomea vaivaa kou­lup­sy­ko­lo­gi­pu­la, ja Oulussa se näkyy ruuh­ki­na ja vai­keu­te­na saada avoimia virkoja täy­tet­tyä – "Lapsen op­pi­mis­on­gel­miin on vaikea saada apua ajois­sa", ou­lu­lais­äi­ti kertoo

Lakiuudistus tuo koulupsykologeille sitovat oppilasmitoitukset. Se puolittaisi raahelaisen koulupsykologin Sanna Alasaarelan vastuulla olevan oppilasmäärän.

Oulussa on haasteita saada koulupsykologeja avoimena oleviin virkoihin. Tehtävistä on myös vetoa muualle. Osa koulupsykologeista on irtisanoutunut. Henkilöstövaje on johtanut siihen, että kaikissa Oulun kouluissa ei ole tällä hetkellä omaa osoitettua koulupsykologia.

Lisäksi lasten ja nuorten oppimiseen liittyviin psykologisiin tutkimuksiin pääsy on ruuhkautunut. Jonojen purkamiseksi on jouduttu turvautumaan psykologipalveluiden ostoihin yksityiseltä puolelta.

Oulun kaupungilla on opiskeluhuollossa 35 koulupsykologin virkaa, joista 25 on esi- ja perusopetuksessa ja kymmenen toisen asteen koulutuksessa. Seitsemästä parhaillaan avoimessa haussa olleesta paikasta kuusi on esi- ja perusopetuksessa ja yksi lukioiden opiskeluhuollossa.

Oulun kaupungin oppilashuollon palvelupäällikön Tuula Takalon mukaan kulunut vuosi on ollut rekrytointien osalta haasteellinen.

– Koulupsykologien rekrytoinnin osalta tilanne on kunta-alalla hankala koko maassa, eikä Oulu tee tässä poikkeusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.