Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Kuvagalleria: Ve­ren­pu­nai­nen ja vio­let­ti hetki ikuis­tui lu­ki­joi­den ko­mei­siin kuviin

Luitko jo tämän: Oulun Nor­maa­li­kou­lun si­sä­il­ma­on­gel­mat ovat taas ta­pe­til­la, reh­to­rin mukaan koulu on jat­ko­ajal­la

Tilaajille

Suomea vaivaa kou­lup­sy­ko­lo­gi­pu­la, ja Oulussa se näkyy ruuh­ki­na ja vai­keu­te­na saada avoimia virkoja täy­tet­tyä – "Lapsen op­pi­mis­on­gel­miin on vaikea saada apua ajois­sa", ou­lu­lais­äi­ti kertoo

Lakiuudistus tuo koulupsykologeille sitovat oppilasmitoitukset. Se puolittaisi raahelaisen koulupsykologin Sanna Alasaarelan vastuulla olevan oppilasmäärän.

Oulussa on haasteita saada koulupsykologeja avoimena oleviin virkoihin. Tehtävistä on myös vetoa muualle. Osa koulupsykologeista on irtisanoutunut. Henkilöstövaje on johtanut siihen, että kaikissa Oulun kouluissa ei ole tällä hetkellä omaa osoitettua koulupsykologia.

Lisäksi lasten ja nuorten oppimiseen liittyviin psykologisiin tutkimuksiin pääsy on ruuhkautunut. Jonojen purkamiseksi on jouduttu turvautumaan psykologipalveluiden ostoihin yksityiseltä puolelta.

Oulun kaupungilla on opiskeluhuollossa 35 koulupsykologin virkaa, joista 25 on esi- ja perusopetuksessa ja kymmenen toisen asteen koulutuksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.