Pääkirjoitus: Joh­ta­jan yli­herk­kä nahka ei tar­vit­se eri­tyis­suo­je­lua

Kolumni: Eläin­har­ras­tuk­set kai­paa­vat puh­dis­tus­ta ja "gu­ru­jen" me­ne­tel­mien tiukkaa ar­vioin­tia

Jääkiekko: Kaleva sel­vit­ti, mistä Kärp­pien 2000-lu­vun poh­jois­suo­ma­lai­set ovat läh­töi­sin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Suo­ma­lai­nen kulutti viime vuonna kes­ki­mää­rin 79 kiloa lihaa ja 62 kiloa he­del­miä – Luke jul­kai­si vuoden 2021 ra­vin­to­ta­seen en­nak­ko­tie­dot

Rukiin kulutus laski, viljojen kokonaiskulutus nousi. Juustoa suomalainen söi noin 25 kiloa.

Lihan kulutus on laskenut viime vuosina. Kuvituskuva.
Lihan kulutus on laskenut viime vuosina. Kuvituskuva.
Kuva: Tapio Maikkola

Luonnonvarakeskus (Luke) on julkaissut viime vuoden ravintotaseen ennakkotiedot, joilla mitataan suomalaisten ravinnon kulutusta.

Vuonna 2021 suomalaiset kuluttivat keskimäärin 84 kiloa viljaa, ja kokonaiskulutus on kasvanut viime vuosina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.