Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Sun­nun­tain seu­ra­kun­ta­vaa­lit ovat käy­tän­nös­sä kahdet vaalit – ää­nes­tä­jä on edel­leen häm­men­nyk­sis­sään va­lit­si­ja­yh­dis­tys­ten epä­mää­räi­syy­des­tä

Vaaleissa valittava Oulun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päättää isoista, usein miljoonien eurojen arvoisista asioista.

Sunnuntaina pidettävissä seurakuntavaaleissa äänestäminen voi kuulostaa monimutkaiselta mutta ei oikeastaan ole. Oulussa äänestetään kaksissa vaaleissa: kukin äänestäjä antaa kaksi ääntä, joista toinen menee Oulun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon ja toinen oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon.

– Oranssilla lipulla äänestetään jäsen seurakuntaneuvostoon ja valkoisella jäsen yhteiseen kirkkovaltuustoon, sanoo seurakuntayhtymän yhteisen vaalilautakunnan puheenjohtaja Petri Satomaa.

Monilla paikkakunnilla seurakunta on itsenäinen eikä kuulu seurakuntayhtymään. Esimerkiksi Kempeleessä äänestetään jäsenet vain yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka valitsee aikanaan kirkkoneuvoston.

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto muistuttaa jonkin verran kaupunginvaltuustoa. Jäseniä siinä on 51, ja sen päätettäväksi tulee monia erittäin isojakin asioita.

– Se on ylin päättävä elin Oulun seurakuntayhtymässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.