Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Stora Enso aloit­taa muu­tos­neu­vot­te­lut, joiden pii­ris­sä koko Oulun tehtaan hen­ki­lös­tö – pää­luot­ta­mus­mie­hen mie­les­tä lä­het­tää eri­koi­sen viestin

Neuvottelut koskevat yhteensä noin 1290 työntekijää.

Stora Enso aloittaa ensi viikolla muutosneuvottelut, joiden piirissä on koko Oulun tehtaan henkilöstö.

Oulun tehtaan johtaja Juha Mäkimattila vahvistaa tiedon Kalevalle perjantaiaamuna.

Muutosneuvotteluissa on lisäksi Varkauden, Heinolan, Inkeroisen ja Anjalan tehtaiden henkilöstö. Yhteensä neuvottelut koskevat siis noin 1290 työntekijää.

Mäkimattilan mukaan muutosneuvottelut ovat seurausta heikosta markkinatilanteesta ja markkinoiden epävakaudesta.

Mäkimattilan mukaan neuvotteluissa haetaan ratkaisuja ensisijaisesti lomautuksilla, mutta myös muut vaihtoehdot ovat pöydällä. Lopullinen tulos ja esimerkiksi mahdollisten lomautusten kesto ratkaistaan vasta neuvotteluissa.

Neuvottelut alkavat keskiviikkona 18. tammikuuta ja niiden kesto on kaksi viikkoa.

Stora Enso on viime aikoina ollut otsikoissa lähinnä positiivisten talousuutisten kautta. Oulun tehtaalla tehdään parhaillaan muutostöitä toisen paperikoneen muuttamiseksi kartonkikoneeksi, mikä tarkoittaa suuria investointeja ja työpaikkoja Ouluun.

Henkilöstö olisi toivonut yhtiöltä malttia

Pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkonen Oulun tehtaalta kertoo, että henkilöstö sai tiedon neuvotteluista torstaina. Hänen mukaansa uutiset ovat yllättävät, sillä onnistumisia on tullut yhtiö on tehnyt hyvää tulosta.

– Nyt kun on muutenkin epävarmat ajat kaikin puolin. Olisi tietysti toivonut yhtiöltä vähän malttia siihen, kuinka markkinatilanteen vaihteluun reagoidaan.

Henkilöstölle oli ilmoitettu torstaisen neuvottelukutsun yhteydessä, että ensisijaisesti pöydällä on enintään 90 päivän mittaiset lomautukset, jotka tapahtuisivat ennen heinäkuuta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.