Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

SSAB jatkaa tu­lok­sen tekoa en­nä­tys­tah­dis­sa: "Uk­rai­na-uu­ti­set ma­sen­ta­vat, mutta yh­tiös­sä tehdään hyvää työtä"

Korkea teräksen hinta, erikoistuotteiden hyvät toimitusmäärät ja maltilliset kulut nostivat SSAB:n ensimmäisen vuosineljänneksen jälleen ennätyslukemiin.

Ukrainan traaginen tilanne on leimannut monin tavoin SSAB:n ensimmäistä vuosineljännestä, mutta yhtiö on silti jatkanut ennätystuloksen tekemistä.
Ukrainan traaginen tilanne on leimannut monin tavoin SSAB:n ensimmäistä vuosineljännestä, mutta yhtiö on silti jatkanut ennätystuloksen tekemistä.
Kuva: Vesa Joensuu /Arkisto

SSAB:n kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevoitto nousi ennätykselliseen 8 377 miljoonaan kruunuun.

Erikoislujien terästen SSAB Special Steels -divisioona teki ennätyksen, 2 104 miljoonan kruunun liikevoitolla. SSAB Europe teki liikevoittoa 3 250 miljoonaa kruunua ja SSAB Americas 2 992 miljoonaa kruunua.

Ennätysvauhtia varjostaa Venäjän hyökkäys Ukrainaan. SSAB:n tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä on pitää mahdollisimman hyvää huolta Ruukki Constructionin henkilöstöstä perheineen Ukrainassa. SSAB:n huolena Ukrainassa on vajaat sata ihmistä, joista osa on päässyt pois ja osa on yhä Ukrainassa.

– Suoramyynti Venäjälle ja Valko-Venäjälle on lopetettu, eikä venäläistä pellettiä osteta enää raaka-aineeksi. Ukraina on aika iso autoteollisuuden komponenttivalmistaja ja sota vaikuttaa itse markkinaan, sanoo SSAB Europen johtaja Olavi Huhtala.

Venäläisen pelletin korvaamiseksi on jo pitkän aikaa tehty eri toimenpiteitä. Kiirunasta ja Malmbergetistä rautamalmia louhiva ruotsalainen LKAB on SSAB:n tärkein raaka-ainetoimittaja. Hiilen toimittamisessa kyseeseen tulevat esimerkiksi Australia ja Pohjois-Amerikka.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.